skryn wrote: ok. 70% rynku zbytu na kuchnie (polski rynek), to Amica
Nie wiem kto Ci takich bajek naopowiadał, ale spoooro się pomyliłeś.
skryn wrote: Kosztem rynku polskiego i pozostałego odpuścili sobie produkcję pralek i lodówek i na zdrowie im to wyszło
Owszem wyszło im to na zdrowie, bo dokładali do interesu i tyle. Ceny po jakich sprzedawali swoje produkty nie były w stanie pokryć wydatków, które ponosili na te fabryki, a drożej nie potrafili.
skryn wrote: Importują niezłe sprzęty z Chin
Jak to są niezłe sprzęty to gratuluję wyboru. Zresztą widać to po pikujących na pysk udziałach w tych 2 segmentach - nikt tego nie chce kupować i tym hanlować.
skryn wrote: Mastercook nie produkuje nic, tylko firmuje, a to znaczna różnica.
A o fabryce, to nie słyszałem. Wskażesz miejsce?
Obudź się człowieku i jak nie wiesz to nie pisz. Fabryki są we Wrocławiu i na chwilę obecną produkują w nich:
1) kuchnie wolno stojące
2) piekarniki
3) płyty gazowe
4) pralkii top
5) pralki front 5-7 kg
6) zmywarki wolno stojące 60 cm
7) lodówki od 170-185 cm
Owszem część sprzętu jest pod szyldem, ale to tylko uzupełnienie oferty. Wyrwij się stary z tego Pomorza i trochę pozwiedzaj. Masz teraz tanie linie lotnicze to się przeleć do Wrocławia, umów na spotkanie w ich show roomie i naucz trochę. Może sie załapiesz na zwiedzanie fabryk. Spodziewałem się, że jako moderator powinieneś to wiedzieć. Widocznie na tym forum moderator może pisać co chce i mu się najwyraźniej tylko wydaje.
Moderated By mrhari:Jeśli kolega ma zastrzeżenia do jakości moderacji to zapraszam tu: https://www.elektroda.pl/email.html
Ostrzeżenie.
3.1.11. Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.
3.1.9. Zabronione jest rozpowszechnianie treści ironizujących, prześmiewczych lub złośliwych, stanowiących przejaw braku szacunku do innych Użytkowników lub osób trzecich.