Witam
Chciałbym poruszyć temat wadliwych paneli sterowania klimatyzacją i nawiewem występujących w Mondeo MK3 z pierwszych roczników produkcji. Chodzi o te z białym symbolem przedniej szyby na przyciskach. Jego awaria dotknęła i mnie
Panel reguluje prędkość wentylatora, włącza i wyłącza klimę ale nie działa absolutnie regulacja temperatury, cały czas grzeje na max. Chciałbym się dowiedzieć czy komuś może udało się to naprawić, czy jedynie wymiana na poprawioną wersję (tzn. z żółtym symbolem szyby i napisem max) załatwia sprawę. Podobno winny jest soft i te wersje niby tylko nim się różnią. W takim wypadku czy ktoś dysponuje wsadem z poprawionej wersji? Nie wiem jaka tam siedzi pamięć bo jeszcze nie rozbierałem, czekam na jakąś dłuższą wolną chwilę. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek doświadczenie związane z tym panelem to proszę o informację, wielu osobom na pewno by pomogły. Panele poprawione są trudno dostępne a jeśli już są to w wysokich cenach. W związku z tym że nie chcę rozbebeszać auta na dłuższy czas zakupiłem na allegro za małą kwotę taki sam panel przed poprawką ale podobno 100% sprawny, czekam tylko aż paczka do mnie dotrze i poeksperymentuję trochę, może czegoś się dowiem, w międzyczasie zapraszam do dyskusji
Pozdrawiam
Bartek
Chciałbym poruszyć temat wadliwych paneli sterowania klimatyzacją i nawiewem występujących w Mondeo MK3 z pierwszych roczników produkcji. Chodzi o te z białym symbolem przedniej szyby na przyciskach. Jego awaria dotknęła i mnie

Pozdrawiam
Bartek