Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Odcięcie zapłonu w alarmie HELLA alarmsteuergeraet PA6 zamontowany w Audi b5 93r

spiderok 30 Mar 2012 23:44 1598 2
Relpol
    spiderok
    Level 9  
    Witam.
    W Audi b5 93 rok mam zamontowany alarm Hella na dole jego fotka.
    Jedyny pilot jaki do niego posiadam ledwo żyje dlatego chcę zlikwidować odcięcie zapłonu. Znalazłem dwa czarne przewody odpowiadające za odcięcie, złączyłem ze sobą i połowiczny sukces jest. Rozrusznik kręci nawet przy włączonym alarmie ale silnik nadal nie odpala, czyli gdzieś jest coś jeszcze co odcina zapłon i tu jest właśnie mój problem bo nie wiem co.
    Ku mojemu zdziwieniu nie znalazłem czegoś takiego w tym alarmie jak plus po stacyjce, ale jednej kostki najszerszej nie sprawdziłem ale wydaje mi się, że jest ona od czujników. Zresztą nie ma nawet do niej dojścia miernikiem, musiał bym po przewodach sprawdzać.
    Odcięcie zapłonu w alarmie HELLA alarmsteuergeraet PA6 zamontowany w Audi b5 93r
    Czy ktoś może mi pomóc?
    Był bym wdzięczny.

Poprawiłem sposób zamieszczenia zdjęcia na zgodny z wymogami forum.
    Mod.[CameR]
  • Relpol
    Ireneo
    Level 42  
    Trzeba lecieć po kablach i patrzeć co może być jeszcze.
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    Centralka na którymś z przewodów "wystawia" masę lub +12V i jest bardzo możliwe, że gdzieś w samochodzie znajduje się podłączony dodatkowy, ukryty przekaźnik odcinający jakiś obwód odpowiadający za uruchomienie pojazdu.