Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Buderus GB022, praca z sterownikieb RC35

holownik 31 Mar 2012 17:25 4320 5
Wago
    holownik
    Level 2  
    Panowie Pomocy, posiadam piec GB022 z sterownikiem RC20, ale zachciało mi się nowego sterownika, kupiłem RC35 ale jest problem sterownik nie dział "brak komunikacji z piecem, wezwij serwis" wezwałem serwis chłopaki przynieśli swoje sterowniki RC35 i też lipa, zabrali mój aby sprawdzić ale mój sterownik z innymi piecami Buderusa łącznie z GB022 działa bez problemu.

Chętnie zamienię się z kimś nowy za starszy sterownik RC35 - sugestia serwisu

Może Ktoś Pomoże zależy mi na używaniu sterownika RC35

W razi czego proszę o kontakt na e-mail w.moskwa@wp,pl
  • Wago
    krisstof34
    Level 10  
    RC 35to fajny sterownik.
    współpracuje dobrze również z kotłami 022 choć nie ma wszystkich funkcji tak jak w nowszych kotłach.
    Miałem takie problemy i okazało się że kabel pomiędzy kotłem a sterownikiem miał przebicie pomiędzy żyłami.jako że zawsze kładę kable 3-żyłowe przełączyłem na inne żyły.A sprawdziłem to podłączając sterownik na krótkim kabelku koło pieca w kotłowni.i działa.
  • Wago
    kowal001
    User under supervision
    Może sie przyda: Tabela doboru i funkcji regulatorów Buderus
    Buderus GB022, praca z sterownikieb RC35

Wyposażenie podstawowe opcja
    1) stosowany z kotłami GB022, U052, U054
    2) opcja bezprzewodowa - wyłącznie z RFM20
    3) niedotyczy GB022, GB152T, U052T, U054
    4) czujnik temp. zamawiany oddzielnie
    5) niedotyczy GB022, U052 (T), U054

Ewentualnie biblioteka elektroniczna Buderusa dla inwestorów http://www.buddoc.mindgroup.pl/
    holownik
    Level 2  
    Dziękuje Kolego za odpowiedz, też miałem pozamieniać kable, może gdzieś jest przerwany, też tak jak Ty zawsze wkładam kabele z 1,2 żyłami w zapasie i w tym przypadku też mam wolną żyłę, pokombinuje jak się zrobi troszku cieplej. Napisze czy pomogło, walcze dalej nie poddam się :)
    holownik
    Level 2  
    Nic z tego kabelki OK, nadal brak połączenia :(

może ktoś rozwiąże ten nierozwiązywalny problem ???
    matmar101
    Level 12  
    Pierwsze modele GB022 ok 2005 r nie współpracowały z RC30 i późniejszym RC35.
    Brak możliwości podpięcia czujnika zewnętrznego ( brakuje po prostu kostki )