Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Znika obraz i głos z dekodera z Cyfry Plus

31 Mar 2012 18:53 5628 10
  • Poziom 8  
    Witam
    Mam problem z dekoderem od cyfry, ponieważ tnie mi się obraz i znika głos. Objaw ten nastąpił, gdy wymieniłem stary dekoder na nowy. Na starym dekoderze znikał mi 2 kanał. Na nowym dekoderze najpierw nie działały mi następujące programy: Polsat, TV9 Puls, Discovery, Comedy Central, Ale Kino i tak dalej, po czym ponownie wymieniłem dekoder i objaw ten ustał teraz to jest już mój 4 dekoder w przeciągu miesiąca tylko że teraz znika i ekran i obraz i wyskakuje niekiedy czerwona kropka z prawej dolnej strony. Antena była regulowana i nic nie pomogło, dodam jeszcze że jak wieje silny wiatr i pada deszcz to już w ogóle niczego nie mam na ekranie. Dodam jeszcze że sygnał z satelity mam na poziome 3,75 na 5 kresek
  • Poziom 14  
    Cyt. "dodam jeszcze że jak wieje silny wiatr i pada deszcz to już w ogóle niczego nie mam na ekranie."

    Więc sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie,popraw instalację antenową.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 8  
    Przed anteną nic nie ma, dodam jeszcze że to jest antena z cyfrowego polsatu (ma jakieś 4 lata) i do niej jest dołączony drugi dekoder z cyfry i na nim ekran jest w porządku a jego parametry są takie same co tego przerywającego (tylko że tan przerywający jest HD a tam ten normalny nie wiem czy to ma jakiś związek). Antenę już przestawiałem kilka razy i to dalej nic nie pomogło. Przestawiałem ją nawet w takie dni co silnie wiało i ekran i głos dalej mi znika a na pierwszym dekoderze który był zaczął zacinać drugi kanał po przeprowadzonej aktualizacji kanałów. Specjaliści w sklepie powiedzieli mi że to est wina aktualizacji i wymienili dekoder na inny na którym nie dział inne kanały przestawianie anteny nic nie pomogło, a teraz mi te kanały działa tylko że co jakieś 2 minuty mi got dni i do szału to mnie doprowadza. Rejestrowałem już wszystkie karty kilka razy, przestawiałem antenę i delej nic.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 8  
    Jak nie umie ustawać jak przesz 4 lata mi wszytko chodziło a teraz po jakieś aktualizacji nic mi nie działa a oni w sklepie chyba jakieś zepsute dekodery dają. Dodam jeszcze że posiada trzeci dekoder na osobne antenie na którym wszystko dobrze działa i jak go podłączę zamiast tego dekodera co tnie to mi wszystko dobrze na min działa nic nie tnie, a wszyscy mi wmawiacie że to antena jest źle ustawiona. Według mnie to oni dają mi jakieś zniszczone dekodery które poprostu są niby nowe.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 8  
    Problem dalej istnieje dekoder był zmieniany wielokrotnie okazało się że na łączeniach kabli mogą występować zimne luty na tak zwanych beczuszkach, fachowiec powiedział że lepiej będzie je normalnie przylutować ale to przy okazji malowania się zrobi.