Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pralka AEG Oko lavamat 14800 Turbo nie pracuje prawidłowo silnik

markode 31 Mar 2012 23:32 1517 3
  • #1 31 Mar 2012 23:32
    markode
    Poziom 23  

    Mam tak problem kupiłem ta pralkę bez silnika dopasowałem silnik z Ardo1400 jest identyczny z wyglądu pasuje wtyk i uchwytu na korpus ale jest mały problem inie wiem czy to wina silnika czy wcześniej ktoś uszkodził elektronikę , problem polega na tym ze założyłem silnik wszystko pracuje idealnie wiruje ale problem się zaczyna jak jest pranie w środku czyli jak ma obciążenie zachowuje sie tak jak by nie miał siły i wyłącza programator na stop ,bez ciuchów jak nabierze wody normalnie krecie w prawo w lewo i wiruje tez ,dodam ze silnik jest 100% sprawny szczotki ok wyjąłem go z pracującej ardo 1400

    0 3
  • #2 31 Mar 2012 23:37
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD

    Jak wygląda pobór prądu podczas prób kręcenia silnikiem przy pustym bębnie jak i z wsadem?
    Silnika ma jedno uzwojenie stojana, czy jest dzielone na rewersy i wirowanie?

    0
  • #3 01 Kwi 2012 19:34
    markode
    Poziom 23  

    Zorbie fotke silnika i wkleję nie wiem jaki jest pobór nie mam jak sprawdzić w tej chwili nie wiem jaki był oryginalny silnik dokładnie

    Dodano po 1 [minuty]:

    Zorbie fotke silnika i wkleję nie wiem jaki jest pobór nie mam jak sprawdzić w tej chwili nie wiem jaki był oryginalny silnik dokładnie

    0
  • #4 31 Paź 2012 22:38
    adamekm13
    Poziom 10  

    Mam taką pralkę i przeżyłem trochę jej awarii. Jeśli jeszcze potrzebujesz mogę zrobić zdjęcie silnika i pomierzyć to będziesz wiedział co i jak , ewentualnie mam namiary na części do niej. Pewnie silnik też będzie możliwy do zakupu w rozsądnej cenie.

    0