Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

problem z lutownicą solomon sl-30

konjo123 04 Sty 2005 16:50 1829 2
  • #1 04 Sty 2005 16:50
    konjo123
    Poziom 12  

    witam

    Ostatnio zauwazylem ze w mojej lutownicy (solomon sl-30) pojawila sie usterka: wyswietlacz albo wyswietla EEE albo zawyza temerature - pokazuje czasami np 460 (wczesniej 350) albo 900 stopni (przy tym samym ustawieniu). Nie mam na nia gwarancji juz bo termin minal wiec rozkrecilem ale w srodku nic nie widac - myslalem ze moze cos nie styka ale nie zauwazylem.
    Moje pytanie brzmi: czy ktos juz mial taka usterke i jak to naprawic, albo moze ktos wie gdzie mozna oddac ja do serwisu w warszawie?

    z gory dzieki za odpowiedzi

    --
    pozdrowienia
    Konjo

  • #2 28 Lut 2005 17:32
    electro_Nick
    Poziom 33  

    podejrzewam, ze moglo cos z termopara trzepnąć w kolbie. Jesli masz skad wziąć to sprobuj z inna kolba podlaczona do tej stacji, albo odlacz kolbe i zobacz co pokaze stacja, powinna pokazywac max. temp albo eee(nie wiem dokladnie bo mam SL20) Pozdro!

  • #3 28 Lut 2005 22:31
    serwis
    Poziom 37  

    Częsta usterka wystepuje w samym gnieździe .Podoginaj dobrze styki, pryśnij kontaktem 60 i po sprawie.

    Zakładamy ,że sama lutownica ma sprawna termoparę ( szczególnie ważny jest dobry styk na przewodach termopary w samym trzonku lutownicy.)

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME