Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Polonez caro 1.6 Gli +gaz nie pali na ciepłym silniku

01 Kwi 2012 11:04 3091 6
  • Poziom 2  
    Witam...
    Mam poloneza caro 1.6 Gli +gaz. i mam taki problem na zimnym silniku pali bez problemu ale jeśli temperatura dojdzie do 90 stopni a go zgasze to nie ma szans na ponowne uruchomienie silnika...Silnik odpali dopiero w tedy gry temperatura bedzie maksymalnie wynosić 60stopni. Poldek pali tylko na gazie, pompa paliwa jest odłączona...
    Proszę o pomoc...

    Nie wiem co może się dziać jedyne co przychodzi mi do głowy to moduł bądź też czujnik temperatury który się znajduje na kolektorze dolotowym (z tyłu).
    Jesli ktoś ma jakiś inny pomysł bądź inne rozwiązanie niech napisze...
  • Poziom 27  
    Jest iskra gdy nie chce palić? Z którego roku polt?
  • Poziom 2  
    1996 rocznik. Tak jest iskra. Jeśli silnik jest rozgrzany to nawet na zaciąg nie odpali.

    Dodano po 3 [minuty]:

    Aha noi moduł odpada bo jest iskra zawsze bo sprawdzałem...
  • Poziom 2  
    Witam ponownie...poldek chodzi na benzynie bo podłączyłem pompke i śmiga elegancko ale na gazie nie chce...a w gazie jestem zielony co może być?proszę o szybką pomoc
  • Poziom 10  
    Witam wszystkich sympatyków tego wiekowego auta. Posiadam również model 1,6 Gsi z roku 98 i mam podobny problem. Otóż po dłuższej jeżdzie i rozgrzaniu silnika a następnie jego wyłączeniu ponownie nie można uruchomic silnika. Dopiero po około 3 minutach odpala. Nadmieniam, że auto pracuje na LPG i Pb i w obu przypadkach jest ten sam problem.Proszę doświadczonych kolegów o podpowiedz.
    Pozdrawiam
  • Poziom 27  
    decu182 Sprawdź połączenia elektryczne i masy, oraz bezpiecznik od gazu.
    zigi256515 Zakręć butlę z gazem i spróbuj na samej benzynie.
  • Poziom 10  
    Jackall. Witam Cię. LPG z Pb w moim Poldku przełącza się po przekroczeniu 2000 obr/min ale mam również przełącznik ręczny. Przy rozgrzanym silniku nie startuje ani na gazie ani na paliwie. Po ostygnięciu startuje normalnie . Jeśli ktoś z kolegów miał podobny problem proszę o podpowiedz. Pozdrawiam.