Witam pytanie może banalne ale czy można tak zrobić?Mam jeden sektor oczekujący na remap c5,mogę zrobić tylko remap?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamKwazor napisał:Tak wiem i ty tez wiesz.
Przypominasz mi lekarzaDiagnoza brzmi : Pana stan jest beznadziejny i pomimo że są lekarstwa na pana chorobę to lepiej by pan jednak umarł.
Po remapie czy tez erase waits i tak w tym sektorze nie ma nic... więc co szkodzi spróbować zapisać zerami testowo ten sektor ? Albo próba zapisu się nie uda i sektor zostanie repamowany albo wróci do "żywych".
I powiem ci ze w 90% przypadków samo erase waits pomaga i dyski są zdrowe ( przechodzę to ostatnio na laptopie gdzie syn potrafi podczas wyłaczania się systemu wyciągnać wtyczkę zasilania--- efekt ? C5=1 albo i wiecej .... operacja erase waits i juz jest ok...bo to bład logiczny ---zawsze przyjmujesz że wszelkie błedy na dysku to totalne bady ? )
Cytat:Wystarczy sprawdzić i zrozumiesz ,że jeśli nie jest to konieczne po REMAP takie sektory nie ląduja w parametrze 5.
Cytat:Po remapie czy tez erase waits i tak w tym sektorze nie ma nic... więc co szkodzi spróbować zapisać zerami testowo ten sektor ? Albo próba zapisu się nie uda i sektor zostanie repamowany albo wróci do "żywych".