Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung 933HD jakie DVB?

maniu2113 07 Apr 2012 18:02 2274 4
Computer Controls
    maniu2113
    Level 11  
    Witam

Wędrując po różnych stronach sklepów,stronach zagranicznych jak również na stronie Samsunga u jednych widziałem w specyfikacjach, że posiada DVB T/C ale spotkałem się, też że posiada samo DVB-T.
    Otóż mam analogowy i cyfrowy sygnał z kablówki jednak tv nie może wyszukać kanałów cyfrowych, analogowe są bez problemu.
    Po włożeniu modułu CAM Technicrypt z kartą dostępu i po wybraniu DTV z pilota wyświetla brak sygnału. Gdy jest włożony sam CAM bez karty w DTV tylko przez jakieś 3 sek pokazuje się menu a w nim komunikat INSERT CARD po czym wszystko znika i BRAK SYGNAŁU. Muszę znowu wyciągnać CAM-a i włożyć i znowu tylko przez 3 sek mam tak jakby do niego dostęp.
    Pytania:
    1. Czy ten tv ma DVB-C? Bez modułu powinienem mieć kilka kanałow cyfrowych jednak tv nie może ich wyszukać.Przeszukuje i znajduje 0 po czym :"Brak kanałów cyfrowych, sprawdź czy antena została podłączona prawidłowo."
    2. Czy po włożeniu samego Moduł Cama powinienem mieć chociaż dostęp do jego menu, informcji o samym module itp.? Bo nie mam.W tych 3 sek gdy wykryje moduł nic nie moge wybrać.
    3. Czy te programy cyfrowe powinny znajdować się tylko i wyłącznie po wybraniu z pilota DTV?( u brata w innym Samsungu nic nie musi wybierać z pilota poprostu są do wybrania zaraz po analogowych)

Technicrypt Conax napewno jest dobry i moja kablówka własnie go obsługuje.

dzieki
  • Computer Controls
    User removed account
    User removed account  
  • Computer Controls
    maniu2113
    Level 11  
    I to oznacza, że na tych stronach były błędne wpisy i dlatego nie bedę miał kanałów cyfrowych z tv kablowej?
    User removed account
    Level 1  
    maniu2113
    Level 11  
    Ustawienia Regionu "Polski" nawet nie ma, na "Europa Wschodnia" lub "INNE" również nie znajduje. A na nich powinno być. Właśnie to DVB-C jest niejednoznaczne.

Dodam, że na niemiecjkiej stronie Samsung jest napisane, że posiada
    "Integrierter TV-Tuner
    Dieses SyncMaster Modell verfügt über einen integrierten TV-Tuner. Dieser unterstützt neben dem digitalen DVB-C und DVB-T Signal auch das herkömmliche analoge Kabelsignal. Somit können Sie Fernsehen an (fast) jedem Ort genießen. "