Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW T4 2,5 TDI nie działa wskaźnik paliwa i temperatury

grzesiekkk1230 09 Apr 2012 09:59 15778 6
    grzesiekkk1230
    Level 2  
    Witam, mam problem z Transporterem T4 2,5TDI. Nie pokazuje temperatury oraz nie działa wskaźnik paliwa. Świeci się cały czas rezerwa. Po podłączeniu kabla OBD i teście licznika nie porusza się wcale wskazówka od temperatury i paliwa, obrotomierz i prędkościomierz idą do góry i opadają. Co może być przyczyną takiego zachowania?
    matrixs
    Level 25  
    Uszkodzony licznik lub silniczki.
    grzesiekkk1230
    Level 2  
    czy jest szansa żeby to naprawić?
    matrixs
    Level 25  
    Warto napewno spróbować, ale nie wiem czy dasz radę sam to ogarnąć. Trzeba licznik wyjąć i zobaczyć co się dzieje.
    grzesiekkk1230
    Level 2  
    Kolego licznik już mam na stole i jest rozebrany 1 silnik jest uszkodzony nie reaguje na nic wskaźnik od paliwa reaguje ale po podpięciu do auta martwy na teście też nic się nie rusza podejrzewam że szybciej i taniej będzie wymienić licznik tylko druga sprawa to immobiliser w liczniku jak je później można przeprogramować?
    Salmantopman
    Level 11  
    Sorki ze dopisuje post do starego tematu ale sporo osób, korzysta z wyszukiwarki i uważam ze komuś to może się przydać, wymiana licznika nie ma sensu , podobnie jak podawanie napięcia bez użycia dodatkowego bocznika prądowego bezpośrednio na wskaźnik może jedynie spowodować spalenie uzwojenia, należy przed pochopnym narażaniem się na koszty sprawdzić punkty lutownicze na płytce i przejścia na ścieżkach gdyż z racji wieku auta i działania wilgoci mogą być przerwane, należy też sprawdzić styki wskaźników, spalony wskaźnik to prawdopodobne ale na jakieś 5% w robiłem wiele volkswagenów i nie natrafiłem na taki,pozdrawiam.