Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi A6 1,9 tdi rok 2000, kombi, uszkodzona automatyczna skrzynia biegów

marcinekg_07 09 Apr 2012 15:17 4587 6
  • #1
    marcinekg_07
    Level 9  
    Witam mam Audi A6 kombi 1.9, 110 KM. rok 2000.
    Mam problem z automatyczną skrzynią biegów.
    Mam tą najprostrzą bez bocznego tiptronica.
    Dzieje się cos takiego w czasie jazdy na "D" zmieni raz bieg , a poźniej jak ma przełączyć chyba na 3 bieb to tylko zwiększaja sie obroty a predkość jest ta sama.
    ( cos podobnego jak by sie dodało gazu w manualnej skrzyni na luzie.)
    Miał już ktoś taki problem?
  • #2
    domex32
    Moderator of Cars
    Są jakieś błędy w skrzyni?
  • #3
    marcinekg_07
    Level 9  
    Jeżeli chodzi o komputer pokładowy to nie pokazuje żadnego błędu.
    Jeżeli po podłączeniu VAG-a nie pokaże żadnego błędu to co to może być?
    Jutro pojadę podłączyć auto pod kompa i jak pokaże jakieś błędy to napiszę co pokazało.
  • #4
    domex32
    Moderator of Cars
    Nie tylko odczyt błędów jest kluczowy ale poprawna interpretacja bloków wartości mierzonych podczas jazdy w sterowniku skrzyni biegów.
  • #5
    marcinekg_07
    Level 9  
    No ok , ale jak sprawdzić czy sterownik jest sprawny i odczytuje poprawnie błędy ze skrzyni??
  • #6
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Wiedza i doświadczenie. I nie błędy a PARAMETRY pracy skrzyni. Błędów może nie być a usterkę widać ;)
  • #7
    radek5000
    Level 10  
    witam kolegę miałem podobny przypadek tyle że w tiptronicu ale w brew pozorom to te skrzynie są praktycznie identyczne, u mnie uszkodzony był sterownik ale ten mechaniczny który znajduje się pod miską olejową, w moim przypadku jak auto było zimne to jechało normalnie a jak się rozgrzał to miałem tylko 1 i 2 bieg a reszty nie było

    Dodano po 2 [minuty]:

    acha zapomiałem dodać u mnie błędów na kompie też nie było