Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

nie dzialają światła dzienne skoda Roomster

AdamGd999 09 Apr 2012 16:46 9756 3
Relpol
    AdamGd999
    Level 9  
    Skoda Roomster ma wmontowany włącznik świateł dziennych wszystko działało bez zarzutów od 2006 do dziś. Usterka polega na tym ze przestały się zapalać światła mijania, bezpieczniki sprawne, przy ręcznym włączeniu świateł jest ok. Gdzie szukać przyczyny???
  • Relpol
    Ireneo
    Level 42  
    Uszkodzony automatyczny włącznik świateł.Rozumiem że jest to urządzenie dostawiane dodatkowo?
  • Relpol
  • Helpful post
    OSAAA1
    Level 15  
    Uszkodzony może być włącznik świateł, ten koło bezpieczników. Można zmostkować na próbę te dwa przewody idące do niego. Jeśli to nie pomoże, to uszkodzony może być przekaźnik świateł dziennych. Znajduje się na płycie przekaźników pod deską rozdzielczą za włącznikiem świateł mijania. Jest to przekaźnik z oznaczeniem 484. Częsta usterka (zimne luty).
    AdamGd999
    Level 9  
    Dziękuje za odpowiedzi.
    Wykonałem mostek nic nie pomogło, proszę podpowiedzieć jak się dostać do tego przekaźnika?
    Adam

Dodano po 1 [godziny]:

Znalazłem jest pod kratką wentylatora z prawej strony musiałem poprosić dzieciaka żeby po ten przekaźnik wyciągnął po czym go rozebrałem i jest !! zimny lut !! Polutowałem, mój pomocnik kostkę zamontował i ŚWIATŁO DZIAŁAJĄ jeszcze raz dziękuje za poradę :D :D
    Adam