Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Schemat kabla serwisowego Parrot Ck3000

adambpl 10 Apr 2012 08:27 6084 9
    adambpl
    Level 9  
    Witam, poszukuję schematu kabla serwisowego do zestawu głośnomówiącego Parrot CK3000. Nigdzie w internecie nie mogę takiego schematu znaleźć. Jak by ktoś mógł się podzielić taką wiedzą byłbym bardzo wdzięczny. Muszę zaktualizować firmware a w tym modelu jest to możliwe tylko przez takowy kabel. Pozdrawiam
    adambpl
    Level 9  
    Ale w tym temacie nie ma nic na termat kabla serwisowego.
    piteron70
    Level 10  
    Zgadza się, ale z powodu, że nie prawdą jest iż cyt.:"jest to możliwe tylko przez takowy kabel" podałem link opisujący jak można podłączyć się bezprzewodowo z tym zestawem i z którego sam skorzystałem z powodzeniem.
    szomas
    Level 11  
    chyba schemat tego kabla to jakaś tajemnica
    77piotr
    Level 2  
    Opis przewodu to jedno ale gdzie i jak podłączyć do niebieskiej skrzynki Parrota, myślę że serwis programuje bezpośrednio pamięć w programatorze i ot cała tajemnica, na portalu nie znalazłem nikogo kto by zrobił wlanie nowego softu 5.06B do Parrota CK3000EV
    Krzychu23
    Level 16  
    Podobno CK3000 nie da się zaktualizować przez bluetooth, tylko przez kabelek? Czy wg strony Link a konkretnie tego rysunku:
    Schemat kabla serwisowego Parrot Ck3000

wystarczy podłączyć kabelkami TX z Parrota z TX z RS232, to samo z RX i GND? Potem podpiąć zasilanie do Parrota i można aktualizować za pomocą Parrot Software Update Tool?
    Falusek
    Level 10  
    Powiedźcie mi czy ten schemat też będzie pasował do parrota mk6100?
    Bo chyba uwaliłem sobie urządzenie jak aktualizowałem przez bluetooth.