Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Silnik Briggs 13HP 28M707 - brak ładowania

pawulonek301 10 Apr 2012 23:04 48040 13
    pawulonek301
    Level 9  
    t
    witam mam taki problem posiadam traktorek firmy Motec z silnikiem Silnik Briggs 13HP 28M707 typ 011501 . Cały czas świeci się kontrolka akumulatora , no i padła już bateria więc stwierdziłem że brak jest ładowania. Doczytałem się że powinien być regulator napięcia. W katalogu są 2, który wybrać nie wiem. Może ktoś posiada schemat albo podpowie jak podłączyć ten regulator i jaki wybrać do tego modelu silnika.
    Anonymous
    Anonymous  
    pawulonek301
    Level 9  
    Regulatora, jak kupiłem, nie było w cale. Z tego co się doinformowałem i zauważyłem, przy silniku jest jeden kabel czerwony. Zdjęcia wstawię ewentualnie wieczorem.
    pawulonek301
    Level 9  
    zdjęć nie mogę wstawić bo dziwnym trafem przepadł nagle kabel od aparatu ... a mam jeszcze jedno pytanie kabel czarny masa nie jest nigdzie podłączony jest przykręcony do silnika i jest spiety w jeden styk do kabla który idzie do płyty głównej. w stacyjce jest jeden styk wolny czy może on spadł z stacyjki

Dodano po 38 [minuty]:

posiada ktoś może schemat elektyki do traktorka motec gts 150 13hp silnik bs

Dodano po 2 [minuty]:

rycho t z silnika z pod koła magnesowego wychodzi jeden kabel czerwony i ma na sobie zgrubienie pewnie diodę pod koszulką

Dodano po 23 [minuty]:

http://www.youtube.com/watch?v=glX_XmfAeEw

panowie proszę o pomoc to jest identyczny silnik i schemat instalacji jak w moim traktorku . może to ktoś mi opisze bo na filmiku niby widać ale nie dokładnie
    Anonymous
    Anonymous  
    pawulonek301
    Level 9  
    czyli jak jest dioda na kablu to juz nie potrzeba regulatora
    pawulonek301
    Level 9  
    cewka jaką mam w tym silniku jest w kształcie półksiężyca i wychodzi z niej tylko jeden kabel czerwony .. wstawiam poniżej kilka zdjęć , moze ktoś pomoze mi to ogarnąć. a z tego co wiem to chyba muszę dokupić regulator

Silnik Briggs 13HP 28M707 - brak ładowania Silnik Briggs 13HP 28M707 - brak ładowania Silnik Briggs 13HP 28M707 - brak ładowania Silnik Briggs 13HP 28M707 - brak ładowania Silnik Briggs 13HP 28M707 - brak ładowania Silnik Briggs 13HP 28M707 - brak ładowania Silnik Briggs 13HP 28M707 - brak ładowania Silnik Briggs 13HP 28M707 - brak ładowania Silnik Briggs 13HP 28M707 - brak ładowania Silnik Briggs 13HP 28M707 - brak ładowania

czemu ten kabel z masą czarny nie jest nigdzie podłaczony
    Anonymous
    Anonymous  
    pawulonek301
    Level 9  
    bezpiecznik jest na płycie z ukadem scalonym . silnik gasiło i zapalało się stacyjką

Dodano po 56 [sekundy]:

z cewek wychodzi tylko jeden kabel czerwony

Dodano po 1 [minuty]:

a jak sprawdzic diodę. nie rozcinałem koszulki

Dodano po 4 [minuty]:

Silnik Briggs 13HP 28M707 - brak ładowania Silnik Briggs 13HP 28M707 - brak ładowania

tak to wygląda u mnie jak w tym katalogu

Dodano po 5 [minuty]:

Anonymous
    Anonymous  
    pawulonek301
    Level 9  
    uuuuuuuu to teraz nie da rady bo czekam na części ..filtry olej itp. jak uruchomię to dam znać

Dodano po 3 [minuty]:

wracając do twojej wcześniejszej odpowiedzi
    Dokładnie, to jest dioda prostownicza, więc niema regulatora.

to co to jest ten wolny czerwony kabel który wychodzi z tej białej kostki co do niego mogłobyć podłaczone
    Anonymous
    Anonymous  
    pawulonek301
    Level 9  
    dioda przewodzi w jedną stronę

Dodano po 2 [minuty]:

nie ma bezpośredniego połączenia , przechodzi przez ta białą kostkę co z niej odchodzi ten wolny kabel czerwony. jak miernik podłącze do diody i tego przewodu to też przewodzi w jeną strone i wskazuje tak 13- 14

Dodano po 1 [minuty]:

ten wolny kabel widac jest cały na 3 zdjęciu . nigdzie nie jest podłączony ...
    Anonymous
    Anonymous