Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

RICOH MPC 2800 zacięcie At Power ON

MarianZam 11 Apr 2012 09:39 1758 2
    MarianZam
    Level 17  
    RICOH AF C2800 zacięcie At Power ON. Klient twierdzi, ze kopiarka zacina. Przy próbie kopiarka dziala bez zarzutów. W licznikach Total Paper Jam Counter mam 1 czyli nie ma zacięć. w Paper Jam Location w pierwszej zakładce At Power On miałem 26 czyli jakiś problem. Narazie zmieniłem gniazdo zasilania kserokopiwrki, ale może ktoś ma pomysł na to. Klient zarzeka się ze nawet po usunieciu wszystkich kartek kopiarka się nie podnosi. Dopiero wyłaczenie głównym wyłącznikiem ożywia ją do pracy.
  • Helpful post
    huberto233
    Level 26  
    Witam,

Ogolnie zawilgocone so obydwa micro wlaczniki w Bridge unit ( zakladam ze masz finisher) .

Niektorzy bawia sie w wymiane, a wystarczy rozebrac wyczyscic i idzie, Uwazaj przy rozbieraniu zeby ci sprezynka nie uciekla. Jak rozbierzesz zobaczysz ze styki sa "zalane" .

Dodatkowo jak wyczyscisz to powinienes takze update firmwaru zrobic bo tam tez zostaly pozmieniane nastawy aby zminimalizowac problem.

pozdrawiam
    MarianZam
    Level 17  
    Tak jest finisze. W przyszłym tyg to sprawdze. Ale trop wydaje sie słuszny. Bo to wygląda jakby sie coś przerywało w czyjunikach klap i maszyna sie zatrzymywała z zacieciem.