Zamieszczam informację do której doszedłem czytając większość postów zawartych na forach dotyczących Mercedes'a.
Sam w jednym temacie nie znalazłem odpowiedzi i posklejałem je do kupy.
Wyszło mi coś takiego:
Auto:
Mercedes-Benz
W202
1997r
C220
2.2 Diesel
Pompa wtryskowa LUCAS'a na krótkim kablu
Skrzynia - automat.
Przyczyna:
Auto na zimnym silniku pracowało normalnie, po rozgrzaniu się do temp. ok. 90°C samochód pokazywał błąd EPC a następnie przeprowadzał w tryb awaryjny.
Mercedes po tym zaczynał się dusić, kopcić po prostu nie dało się jechać.
Błąd wskazany poprzez komputer serwisowy to czujnik temperatury paliwa, bodajże 1228.
Rozwiązanie
bez wymiany czujnika bądź nawet całej pompy wtryskowej co jak wiadomo nie jest tanim rozwiązaniem, to:
Rozłączenie czujnika temperatury paliwa pomiędzy pompą a sterownikiem.
Ja zrobiłem to łamiąc drucik/pin z kostki męskiej, ponieważ nie wiedziałem jakiego koloru jest przewód odpowiedzialny za to połączenie.
W kostce wszystkie piny są oznaczone także nie ma problemu ze znalezieniem odpowiedniego.
Pin odpowiedzialny za to:
6- przy pompie, 19 - przy sterowniku
Poprzedni mój post gdzie zawarty jest odnośnik do schematu owej pompy:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2268030.html
Mam nadzieję, że pomogę komuś tym postem.
Jeśli są jakieś nie jasności w związku z tym, chętnie pomogę.
Ale z góry zaznaczam, że to jest na tą chwile jedyna moja styczność z problemem w aucie Mercedes.
Sam w jednym temacie nie znalazłem odpowiedzi i posklejałem je do kupy.
Wyszło mi coś takiego:
Auto:
Mercedes-Benz
W202
1997r
C220
2.2 Diesel
Pompa wtryskowa LUCAS'a na krótkim kablu
Skrzynia - automat.
Przyczyna:
Auto na zimnym silniku pracowało normalnie, po rozgrzaniu się do temp. ok. 90°C samochód pokazywał błąd EPC a następnie przeprowadzał w tryb awaryjny.
Mercedes po tym zaczynał się dusić, kopcić po prostu nie dało się jechać.
Błąd wskazany poprzez komputer serwisowy to czujnik temperatury paliwa, bodajże 1228.
Rozwiązanie
bez wymiany czujnika bądź nawet całej pompy wtryskowej co jak wiadomo nie jest tanim rozwiązaniem, to:
Rozłączenie czujnika temperatury paliwa pomiędzy pompą a sterownikiem.
Ja zrobiłem to łamiąc drucik/pin z kostki męskiej, ponieważ nie wiedziałem jakiego koloru jest przewód odpowiedzialny za to połączenie.
W kostce wszystkie piny są oznaczone także nie ma problemu ze znalezieniem odpowiedniego.
Pin odpowiedzialny za to:
6- przy pompie, 19 - przy sterowniku
Poprzedni mój post gdzie zawarty jest odnośnik do schematu owej pompy:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2268030.html
Mam nadzieję, że pomogę komuś tym postem.
Jeśli są jakieś nie jasności w związku z tym, chętnie pomogę.
Ale z góry zaznaczam, że to jest na tą chwile jedyna moja styczność z problemem w aucie Mercedes.