Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

płyta gazowa 5 palników beż

negri 11 Apr 2012 18:14 2297 2
    negri
    Level 9  
    Witam, szukam płyty gazowej z 5 palnikami i najlepiej w kolorze beż/ecry/krem itd. Gdybym nie patrzyła na cenę pewnie wybrałabym jakąś ze smeg'a. Ale jestem ograniczona sumą do 1300zł - czekam na propozycje.
    ps. W inoxie też może ewentualnie być. Ważne, aby była znośna w utrzymaniu czystości i w miarę dobrej jakości.
    negri
    Level 9  
    Widzę, że trudno coś mi doradzić...:( Proszę w takim razie o propozycje dobrych, sprawdzonych płyt gazowych 5-palnikowych w inoxie.
    W tej chwili mam na oku kilka, tylko nie wiem co z ich jakością, jak się sprawdzają na codzień:

1. Amica PGZ7311/PDG5.0ZpZtRCA c. od 724zł
    2. Samsung GN7A2IFXD cena od 766zł
    3. Electrolux EHG 7835 X c. od 939zł
    4. Mastercook 2MI-5GLST X c. od 1070zł
    5. Siemens EC 745RB90E c. od 1229zł
    6. Bosch PCQ715M90E c. od 1265zł

Cena również ma dla mnie znaczenie, ale jestem gotowa zapłacić ciut więcej za jakość, a nie za logo firmy. Czekam na sugestie i podpowiedzi, pozdrawiam. :)
    negri
    Level 9  
    Już kupiłam płytę gazową 5-palnikową z rusztem żeliwnym 3-częściowym firmy Amica model chyba PGZ 7311 w cenie 1000zł rok temu. Teraz kosztuje od ok. 750zł. Użytkuje się super. Najbardziej jestem zadowolona z rusztu, który wypełnia niemal całą płytę, przez to moje garnki zyskują na powierzchni. Inox się trochę rysuje przy "nóżkach" rusztu, ale ja się tym nie przejmuję. Moja kuchnia ma być przede wszystkim czysta i praktyczna, a nie do szpanowania gościom. Zresztą nikt oprócz mnie nie widzi tego, bo to w końcu ja zdejmuję ruszty i myję od czasu do czasu tę płytę.
    Jestem bardzo zadowolona z płyty i polecam. :)