Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mikser Kenwood KM265 nie włącza się.

11 Kwi 2012 23:31 6810 9
  • Poziom 11  
    Witam.Mam problem z mikserem kenwood km265. Zaczeło sie od tego ze robot nie chciał sie włączyc, po podniesieniu góry i ponownym zamknieciu włączył sie. Nastepnym razem trzeba było powtórzyć to kilka razy a teraz wcale nie działa. Myslałem że może kabel gdzies sie przetarł gdzies na ,,przegubie,, ale po rozkręceniu wszystko wygląda ok. napiecie na kablu jest do samej płytki wiec to nie kabel.
    Co mogło sie popsuc i co posprawdzać?
    Narazie sprawdziłem czy wogóle dochodzi zasilanie. Sprawdziłęm tez czy dochodzi zasilanie do regulatora obrotów i jest ok ale nie ma na wyjsciu od regulatora i nie wiem czy powinno byc czy nie? macie jakieś pomysły?
    pozdrawiam
  • Specjalista AGD
    Najbardziej podejrzany moduł regulatora obrotów.
  • Poziom 11  
    Niestety to nie regulator, kupiłem nowy zmieniłem, a robot nadal nie działa :( Co jeszcze posprawdzac?
  • Specjalista AGD
    Bezpieczniki (jak są), krańcówki, połączenia / ciągłość przewodów, sam silnik (może bezpiecznik termiczny zadziałał).
  • Poziom 7  
    Mam podobny problem. Po prostu nie mogę włączyć robota. Od czego zacząć diagnozę? Jak sprawdzić napięcia? Jak sprawdzić czy silnik jest sprawny?
  • Poziom 10  
    Witam, przepraszam że odgrzewam kotleta. Czy udało sie komuś rozwiązać ten problem ?! Mam identyczny
  • Poziom 2  
    Mi udało się dojść przyczyny. A pomógł mi w tym film z Youtube. Linka nie mogę podać bo formum mnie blokuje.
    Trzeba wpisać ja youtube "Comment réparer un robot Kenwood sans se ruiner"
    Zrobiłem jak gość na filmie. Otworzyłem tę czarną puszeczkę i poruszałem stycznikiem znajdującym się w niej. Mikser na razie działa.
  • Poziom 10  
    Ja tak zrobiłem już rok temu. I nadal działa :-)
  • Poziom 12  
    Kurde, u mnie to nie pomaga. Przy włączeniu stycznik na chwilę zaskakuje i wraca do poprzedniej pozycji. Ma ktoś jakiś pomysł?
  • Poziom 7  
    U mnie zadziałał i po dwóch wlaczeniach przestał działać. Jaka może być przyczyną, co mogło się stac?