Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Telewizja N i Cyfrowy Polsat na czaszy 80CM TWIN konwenter od n-ki

jac12 12 Apr 2012 21:26 3690 6
    jac12
    Level 9  
    Witam, kupiłem raptem 1,5 roku temu n-kę , wszystko było w porządku do czasu,aż w domu pojawił się drugi telewizor - postanowiłem dokupić usługę Multiroom HD Premium do mojego pakietu- koszt aktywacji 99zł + koszt zmiany oprogramowania -49zł (w czarnym dekoderze ) + jak się okazało niemożność przesyłania informacji przez Wifi (w tym momencie nie mam internetu stacjonarnego -myślałem,że dekodery mają wbudowane Wifi) ,tylko została opcja poprzez transmittery sieciowe (ale to duże koszty ) .Doszedłem więc do ciekawej opcji jak zakup dodatkowego dekodera od Cyfrowego Polsatu . I tu właśnie moje pytanie - co jest lepsze :
    1) wymiana konwertera na quad ( 4 złącza) i spokojne podłączenie
    2) odpięcie od nBoxa drugiego kabla i podłączenie go do dekodera od Cyfrowego Polsatu ( tracę wtedy możliwość nagrywania ,ale nagrywam dosyć rzadko )
    3) może jakieś inne Panowie koncepcje ?
    Czy nie będzie problemów z odbiorem telewizji na jednym talerzu ?
    Ktoś stosuje podobne rozwiązanie ?
  • Helpful post
    bosman
    Level 16  
    Ja mam quada do trzech różnych dekoderów-2-Polsaty i 1-Cyfra multiroom. Śmigają bez problemu.
    jac12
    Level 9  
    Jeżeli nie będzie dla Ciebie problemu - jaki konwerter dobrze byłoby wybrać ,możesz jakiegoś polecić ?
  • Helpful post
    KIEROWCA_VW
    Level 35  
    Rozumiem, że nadal masz drugi dekoder z n-ki, czemu więc nie dążysz do uruchomienia usługi, wystarczy połączyć dekodery ze sobą, sposobów jest wiele...

Polecam konwertery Inverto...
    jac12
    Level 9  
    Sedno sprawy jest takie ,że przeprowadzam się tymczasowo (na 7 mies ) do domu i chodzi tu o to ,żeby jak najmniej inwazyjnie podłączyć 2-gi TV ,a przy okazji żeby nie odchudzić zbytnio mojego portfela .

Z tego co się orientuje jest opcja podłączenia multiroom n-ki w wersji premium w konfiguracji dekoder matka + drugi połączone poprzez RJ-45 , ale musiała to by być ogromna długość tego kabla albo wspomniany przeze mnie transmitter sieciowy (ale ta cena-zainwestowałbym ale później mi się nie przyda ),ale ponoć w tej opcji (premium) nie można tego zrobić (dzwoniłem na infolinie n-ki )

Pytanie kontrolne : szukać konwertery z dwoma "grzybkami" prawda ? Czy może z jednym ?
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    jac12
    Level 9  
    Dziękuję za odpowiedzi , w tym momencie mam podłączone Cyfrowy Polat i N i obraz jest "cud-miód" .

Pozdrawiam