Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Auto-alarm cobra 3178 i oryginalny kluczyk

seba236 13 Apr 2012 18:07 4036 9
    seba236
    Level 11  
    Czy ten alarm powinien działać z kluczykiem forda mondeo MK3 (ten jajowaty z 3 przyciskami). Centralny działa z niego ok, ale alarm się nie uzbraja. Czy to jest normalne, czy jakiś błąd i trzeba np. kodować od nowa kluczyk z alarmem?
    Zapasowy kluczyk z zawieszką do alarmu działa ok (zamyka zamki i uzbraja alarm).
    User removed account
    User removed account  
    seba236
    Level 11  
    Odpowiedź była niejednoznaczna to raz. Dwa to czemu nie dali 2 pilotów do alarmu. Był tylko 1 z zapasowym kluczykiem i oryginalny kluczyk. Alarm montowany był w serwisie przy zakupie auta (tyle wiem). Wcześniej nie wiem czy działał z oryginalnym kluczykiem bo okazało się, że syrena była wyłączona. Wyszło to dopiero jak alarm zaczął szaleć (brak kontrolek i 0 reakcji po przekręceniu kluczyka). Dlatego myślałem, że alarm wcześniej działał z oryginalnym kluczykiem.
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    seba236 wrote:
    myślałem, że alarm wcześniej działał z oryginalnym kluczykiem.

http://www.italsec.eu/oferta.php?produkt=4870
    (...)Sterowany wodoszczelnymi pilotami COBRA z kodem dynamicznym(...)
    seba236
    Level 11  
    CameR
    dostanę 2 piloty jak kupię sobie alarm do montażu. To rozumiem. Ale on był montowany w serwisie i nie było 2 kpl. pilotów tylko jeden do zapasowego klucza który nie ma przycisków. Dlatego nadal myślę, że kluczyk oryg. może być jakoś zsynchronizowany z alarmem, bo wydaje mi się, że alarm powinno aktywować zamknięcie centralnego zamka.
    wiesiekj
    Level 28  
    Pewny jesteś, że to 3178?
    wiesiekj
    Level 28  
    To jeszcze zrób zdjęcie syrenki (przewody)
    milejow
    Level 43  
    Zwykła pilotówka sterowana modelami 7777, nie ma żadnej opcji sterowania jakimkolwiek pilotem auta
    seba236
    Level 11  
    Jak na razie samochód stoi bez alarmu pod domem ale pod monitoringiem. Jak jadę gdzieś dalej to zabieram 2-go komplety kluczy i alarm działa.