Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Hi-tech __delay Wyświetla jako błąd, ale kompiluje

figa_miga 13 Kwi 2012 18:56 1604 4
  • #1 13 Kwi 2012 18:56
    figa_miga
    Poziom 19  

    Przy kompilacji nie ma byków i całość działa, ale obok każdej delajki mam irytujący wykrzyknik. Co jest powowdem?

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

    0 4
  • #2 13 Maj 2012 12:52
    vinczi1a
    Poziom 7  

    Polecam zaincludowac plik <pic.h>

    #include<pic.h>

    Pic.h zawiera w sobie plik htc.h wiec można go wyrzucic.

    Dlaczego przy include masz " " powinno byc raczej < >.

    To pewnie przyzwyczajenia z załączania nagłówków :) tez tak mam :)

    0
  • #3 15 Maj 2012 15:17
    figa_miga
    Poziom 19  

    Sprawdziłem i dalej mi podkreśla delajki

    0
  • #5 04 Lip 2012 19:29
    Pyngwin
    Poziom 9  

    O ile pamiętam (bo nie mam programu zainstalowanego) to __delay_ms() potrzebuje dostać argument unsigned char czyli wartość od 0 do 255, przekraczasz zakres. Można sprawdzić, czy dla mniejszych (1, 10, 100) wartości delay będzie działał dobrze, a właściwie czy nie będzie ostrzeżeń, przy kompilacji.

    0