Witam.
Z uwagi na pytania do kilku moich postów, które pisałem w trakcie budowy samochodowego komputera spalania, postanowiłem zamieścić na forum moje dzieło.
Projekt jest ukończony w 99%. Na pewno znajdą się drobne niedociągnięcia. Niestety pracę nad nim ukończyłem, z powodu zmiany samochodu (teraz mam komputer oryginalny).
U mnie komputer działał poprawnie, czasem znajdowały się jakieś drobne błędy, przy wyświetlaniu, czy obsłudze menu.
Możliwości komputera:
1. Ustawienia serwisowe: (stała wtrysku (benzyna, gaz), stała prędkości, kontrast, ustawianie inspekcji olejowej, ustawianie zegara, reset pamięci)
2. Przypominanie o włączeniu świateł
3. Ostrzeganie o możliwej gołoledzi
4. Temperatura zewn i wewn
5. Tankowanie benzyny i gazu (ilość litrów)
6. Prędkość max
7. Przebieg
8. Zużycie średnie paliwa (B i G)
9. Spalanie chwilowe paliwa (B i G)
10. Wyliczenie ilości paliwa w baku (B i G)
11. Prognoza ilości km na pozostałym paliwie
12. Ekonomizer (chwilowe spalanie w postaci paska)
... i możliwe że jeszcze o czymś zapomniałem
Korzystajcie śmiało, jest sporo plików, które trzeba poprzeglądać i dopasować programy do wersji płytek i procesora, bo w tej chwili to już nie jestem w stanie tak od razu powiedzieć co i jak, a czasu brak, na przypominanie
Aha - schematy w Eaglu, programy w Bascomie.
Z uwagi na pytania do kilku moich postów, które pisałem w trakcie budowy samochodowego komputera spalania, postanowiłem zamieścić na forum moje dzieło.
Projekt jest ukończony w 99%. Na pewno znajdą się drobne niedociągnięcia. Niestety pracę nad nim ukończyłem, z powodu zmiany samochodu (teraz mam komputer oryginalny).
U mnie komputer działał poprawnie, czasem znajdowały się jakieś drobne błędy, przy wyświetlaniu, czy obsłudze menu.
Możliwości komputera:
1. Ustawienia serwisowe: (stała wtrysku (benzyna, gaz), stała prędkości, kontrast, ustawianie inspekcji olejowej, ustawianie zegara, reset pamięci)
2. Przypominanie o włączeniu świateł
3. Ostrzeganie o możliwej gołoledzi
4. Temperatura zewn i wewn
5. Tankowanie benzyny i gazu (ilość litrów)
6. Prędkość max
7. Przebieg
8. Zużycie średnie paliwa (B i G)
9. Spalanie chwilowe paliwa (B i G)
10. Wyliczenie ilości paliwa w baku (B i G)
11. Prognoza ilości km na pozostałym paliwie
12. Ekonomizer (chwilowe spalanie w postaci paska)
... i możliwe że jeszcze o czymś zapomniałem

Korzystajcie śmiało, jest sporo plików, które trzeba poprzeglądać i dopasować programy do wersji płytek i procesora, bo w tej chwili to już nie jestem w stanie tak od razu powiedzieć co i jak, a czasu brak, na przypominanie

Aha - schematy w Eaglu, programy w Bascomie.
Cool! Ranking DIY