Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Utrata mozliwości otwierania plików na dysku zawierających ważne dla mnie dane

darek_1974jot 14 Apr 2012 21:28 1434 2
    darek_1974jot
    Level 2  
    Chciałem zainstalować na nowo system Windows XP i wybrałem inną mniejszą partycję. Instalacja przebiegała bardzo powoli, zorientowałem się ze coś jest nie tak. Uruchomiłem ponownie komputer, wszedłem normalnie do tego starego Windowsa i zacząłem próbować wykasować tamtą partycję partition magikiem 8.0 i i cos namieszałem. Próbowałem połączyć tę mniejsza partycję na która wgrywałem Windowsa z partycja znajdującą się na dysku d. Uruchomiłem komputer ponownie. Jednak zmiany które wprowadziłem w Partition Magiku (chyba za wiele ich tam wprowadziłem) po uruchomieniu komputera rozruch trwało baardzo długo. Ponownie uruchomiłem komputer, system operacyjny wystartował normalnie, jednak praktycznie nie miałem dostępu do dysków, żadna ikonka nie uruchamiała aplikacji. Po kliknięciu na restart pojawił się komunikat o niespójności dysków. Tym razem uzbroiłem się w cierpliwość i po chyba 2 godzinach system ukończył naprawianie uszkodzonych plików. Mam teraz dostęp do dysków jednak nie mogę odczytać plików Worda, Excela, plików *.pdf właśnie na dysku D. Tzn cześć plików jest nieuszkodzona i normalnie otwierają się a cześć niestety nie, pojawia się komunikat przy otwieraniu dokumentów Worda : "program Word nie może uruchomić konwertera mswrd632", i wyświetla się znaki typu ŽDÉĄZç#
    8ę0€Z�<}ÁH ?pK÷ Đř-, podobne znaki pojawiaja sie po uruchmieniu plików Excela, pliki z grafiką . Plik *.jpeg komunikat "podgląd niedostęny". Pliki *.pdf komunikat "Adobe Reader nie może otworzyć pliku ponieważ nie jest to obsługiwany typ pliku lub jest uszkodzony ". Jeszcze jedna rzecz teraz przy starcie pojawia się okno wyboru systemu operacyjnego: górna ikonka to "nowy Windows w zasadzie juz skasowany" dolna ikonka to "stary Windows"
    Prośba do Państwa o pomoc właśnie w odzyskaniu tych danych o możliwość dostępu do nich ,
    Jeśli potrzebne jakieś zdjęcia "okienek "to wyślę.
    Pozdrawiam Darek
    jankolo
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    darek_1974jot wrote:
    zacząłem próbować wykasować tamtą partycję partition magikiem 8.0 i i cos namieszałem

Proszę przedstawić swoją korespondencję z supportem producenta Partition Magic. Interesujące jest, z czym nie poradził sobie support twórcy programu.