logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Menedzer Urządzeń nie wykrywa mi karty graficznej.

LeeDraco 15 Kwi 2012 15:16 17762 8
  • #1 10796634
    LeeDraco
    Poziom 9  
    Witam ! Laptop ASUS K52Jc nie wykrywa mi dedykowanej karty graficznej. Miałem kiedyś taki problem i włączenie karty graficznej w biosie zadziałało. Wtedy robił mi to kolega i nie patryzłem jak się to robi. może ktoś mi powiedzieć jak włączyć karte graficzną w biosie ? nie moge tego znaleść w internecie ! Pozdrawiam serdecznie.
  • #3 10797470
    LeeDraco
    Poziom 9  
    Czytałem ten temat już wcześniej , nie ma tam instrukcji jak włączyć karte graficzną w biosie.
  • #5 10797549
    Pwk
    Poziom 23  
    Ocena: 12
    Po wejściu do BIOS wybierz zakładkę Advanced i zmień opcję Boot Graphic Select za pomocą przycisków +/-
    Menedzer Urządzeń nie wykrywa mi karty graficznej.

Następnie wybierz zakładkę Save & Exit - zapisz i wyjdź
  • #6 10797847
    LeeDraco
    Poziom 9  
    Przepraszam , zadam jeszcze jedno pytanie : Którym klawiszem będę mógł wejść w biosa?
  • #7 10797920
    Pwk
    Poziom 23  
    Spróbuj Esc lub F1, F2 , F8 do F12 i Del :D
  • #8 10800099
    LeeDraco
    Poziom 9  
    Połowa sukcesu za nami ! , zrobiłem tak jak kazaliście i wykrywa mi kartę graficzną , teraz stawia się pytanie : Czemu ona mi się odłącza ? Co jest tego przyczyna ?
  • #9 10800138
    Pwk
    Poziom 23  
    Powodem mogą być plany zasilania tzn. w trybie oszczędzania energii laptop przełącza się na słabszą grafikę, a w pozostałych włącza tą wydajniejszą. Może się tak dziać również po podłączeniu/odłączeniu zasilacza - na baterii słabsza, pod zasilaczem wydajniejsza.

Proponuję korzystać ze sterowników dostarczonynch przez ASUS'a

http://pl.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K52JC/#download

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa ASUS K52Jc zgłasza problem z niewykrywaniem dedykowanej karty graficznej. W przeszłości rozwiązaniem było włączenie karty w BIOSie, jednak użytkownik nie pamięta, jak to zrobić. Otrzymuje wskazówki dotyczące wejścia do BIOSu oraz zmiany ustawienia Boot Graphic Select w zakładce Advanced. Po zastosowaniu tych kroków karta graficzna została wykryta, ale pojawił się nowy problem z jej odłączaniem, co może być związane z ustawieniami zasilania, które przełączają grafikę w zależności od źródła zasilania. Użytkownikom zaleca się korzystanie ze sterowników dostarczonych przez ASUS.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA