Jacek1234gml wrote: Sam prostownik to prosta rzecz. Mostek prostowniczy, trafo, włącznik i bezpieczniki. Jednak bardziej skomplikowany jest układ regulacji prądu. Ja zrobiłem według załączonego schematu.
PS. nie ma innego wyjścia do trafa musisz dowinąć kilka zwojów, bo takim napięciem nie naładujesz aku.
Mam kilka akumulatorów o różnych pojemnościach.
Czy mając mocne trafo mogące dać nawet np. 10 A - mały akumulator (np. 11Ah) weźmie mały prąd a większy (np. 60Ah) większy prąd?
czy trzeba to "ograniczyć" np. tym układem którego schemat załączyłeś?
Jak dodać do tego regulator napięcia?
Tzn taki, aby przy napięciu 14,4 V wyłączał ładowanie?
Znalazłem coś takiego:
http://sklep.avt.pl/go/_info/index.php?user_id=48172&lang=pl&idc=38_486&page=2
I powraca znowu to pytanie - czy akumulator "weźmie" tyle prądu ile potrzebuje? (czyli najlepiej 1/10 pojemności - przy 60Ah - 6A) czy trzeba to ograniczać?
Czy ten kit z AVT jest wystarczający? Z tego co zrozumiałem na końcu ładowania podaje jednak prąd - ale impulsowo - nie wyłącza ładowania?
Czy znacie jakiś kompletny schemat z regulacją maksymalnego natężenia prądu (aby nawet mniejszym prądem ładować niż zalecane 1/10) i z wyłączeniem ładowania po przekroczeniu napięcia (np. regulowanego bądź na sztywno ustawionego 14,4V) po którym następuje "zagotowanie" elektrolitu?
Przyznam że oglądałem wiele schematów (używając również tutaj wyszukiwarki) ale żaden nie spełniał tych jednoczesnych warunków - czyli ograniczenia prądu ładowania i jednocześnie wyłączania ładowania po załadowaniu (czyli po osiągnięciu tych 14,4V na akumulatorze)