Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Inne] Doradzenie zakupu drukarki do domu

rocklee 16 Apr 2012 17:07 2906 17
phoenixcontact
    rocklee
    Level 12  
    Witam!

Jako, że mój canon iP1500 padł (nie drukuje nic, choć nowe tusze i próbowana metoda z alkoholem) poszukuję drukarki i tylko drukarki, gdyż mam już skaner HP Scanjet 2200c, który działa. Byłbym dozgonnie wdzięczny, jakby tusze i/lub zamienniki były bardzo tanie (15 zł max). Cena do 170 ew. 200 zł (w porywach 300 zł , jeśli będzie ciekawa propozycja). Najlepiej, żeby była dostępna w tej cenie na terenie Bydgoszczy. Co do ilości druku to raz drukuje mało, raz dużo. Jeśli nie ten dział to przepraszam i błagam o przeniesienie we właściwe miejsce. Pozdrawiam.
  • phoenixcontact
    Anonymous
    Level 1  
    rocklee
    Level 12  
    Wolałbym atramentową, gdyż nie mam zbytnio miejsca :( Musi być nowa, gdyż jakby się zepsuła to bym miał w domu, że kupiłem uszkodzoną używkę. Z czystej ciekawości są jakieś dobre laserówki i jeśli tak to można podać modele te i atramentówek? (no chyba, że tylko hp jest jedyną propozycją to ok :P). Dzięki za odzew.
    Anonymous
    Level 1  
  • phoenixcontact
    pentel
    Level 13  
    Polecam samsunga, jeśli dużo drukujesz drukarka atramentowa po prostu się nie opłaca. Ja na jednym ładowani tonera w samsungu za 120(zamiennik nowy) drukuje do 2500 stron. Ile kosztują tusze do atramentówki i jaka jest ich wydajność. Miejscem się nie przemuj nie jest duża..
    rocklee
    Level 12  
    Rozumiem i dzięki za odzew. Wracając do tych co się wymieniło to, która z atramentówek jest lepsza i która laserówka samsunga jest cena/jakość lepsza? (bo sądzę, że samsung jest lepszy :P).
    Anonymous
    Level 1  
    rocklee
    Level 12  
    my41s wrote:
    pentel wrote:
    Miejscem się nie przemuj nie jest duża..

Bym powiedział, że mniejsza niż hp oj 6000 czy canon ip3600

Atramentowa - raczej Canon, ale jeśli więcej tekstu itp. zastosowania i większe nakłady - kierowałbym się na hp.

Co masz na myśli pisząc zastosowania i większe nakłady? (chyba chodzi w tym 2 o kasę, ale w tym 1 to nie wiem :( ) Bardzo proszę rozwiń swoją myśl :)
    barti879
    Level 18  
    Polecam CI urządzenie wielofunkcyjne Hp 2060. Godne polecenia. Tusze coś ok. 35zł kosztują ;)
    pentel
    Level 13  
    @MY41S - wydaje mi się że samsung jest równie popularny do hp, a nawet - przynajmniej w moim odcczuciu- więcej widze samsungó niż hp'tek.
    @rocklee - ja bym to podsumował tak, jeśli kupujesz drukarke żeby wydrukować jedną strone na tydzień(w kolorze) to nie ma sensu kupować laserówki - kup zwykła atramentówke. Jeśli drukuejsz dużo /kolor nie potrzebny/ kup laserówke. Tańsze koszty eksploatacji, lepsza jakość tekstu - co kto woli.
    Anonymous
    Level 1  
    rocklee
    Level 12  
    Cieszę się, że odpowiedziałeś, ale czemu Ci się widzi bardziej hp aniżeli canon? Po prostu chciałbym wiedzieć wszystko, aby nie żałować zakupu, sam chyba wiesz o co mi chodzi :) Bo jeśli chodzi o laserówki to odpadają tylko dlatego, że dosyć często jak drukuje potrzebny jest kolor (zdjęcia i takie tam sprawy (wiem, że to nie jakość super foto, ale mi to styka :E)).
    pentel
    Level 13  
    @my41s Samsung jest głównie używany przez firmy, które zaopatrują się nie przez allegro :) Dlatego allegro przynajmniej według mnie nie należy traktować jako pewne źródło odniesienia. Ja kupiłem na początku roku do drukarki 6 toner znowu innej firmy więc jeśli chodzi o dostępność nie zgodze się.

W takim razie jeśli masz czas wymień drukarki atramentowe które będą tańsze w eksploatacji, myśle że założyciel wątku będzie wdzięczny.

Co do Twojej drukarki, zapodaj model, z chęcią sprawdze a i może wymienie :)/ A jak jest z jakością wydruku ? Jeżeli chodzi o mnie to wymagam szybko, ale dobra jakość.

Pozdrawiam
    Anonymous
    Level 1  
    rocklee
    Level 12  
    W razie czego do 200 zł jest ciekawa drukarka atramentowa? (w sensie bardzo tanie tusze :E), bo nie wiem, czy uda mi się na 100% zdobyć aż 300 zł, przepraszam za kłopot :<
    Anonymous
    Level 1  
    rocklee
    Level 12  
    Dziękuję Wam wszystkim za tak liczny odzew :) Postanowiłem, że kupię drukarkę Canona iP3600, gdyż ma bardzo tanie tusze + jest w Bydgoszczy za 301 zł na miejscu + hp jest za drogi i ma droższe tusze, zaś laserówki owszem są, ale niestety nie kupię żadnej z nich, gdyż potrzebny jest mi druk w kolorze, aczkolwiek i tak dziękuję, że i te mi zaproponowaliście :)
    Anonymous
    Level 1