Witam.
Jako aktywny majsterkowicz i modelarz używam wkrętarki bosch 12 v przerobionej na baterie lipo. Wkrętarkę używam z wielkim zadowoleniem przy budowie i wykańczaniu domu oraz pracach modelarskich. Postanowiłem zakupić na allegro wkrętarkę bosch 18 li 2 professional oraz baterie lipo 5s 18V firmy turnigy. Wkrętarka oryginalnie ma cztery wejścia (piny) na dwóch skrajnych jest + oraz - , podłączyłem do nich baterie ale wkrętarka nie reaguje. Czy jest sposób na podłączenie baterii modelarskich lipo do tej wkrętarki? Proszę o pomoc.
Chodź to mało istotne podaje dane baterii 1,8 Ah 5s 18,5V 30-40C.
Samo zamocowanie baterii (w sposób mechaniczny) mam już opracowane.
Proszę o zachowywanie zasad poprawnej polszczyzny i właściwej pisowni jednostek, symboli i nazw technicznych.
Proszę posługiwać się poprawnymi symbolami jednostek technicznych. Przypominam podstawowe:
wat [W] - piszemy "watów"
kilowat [kW] - piszemy "kilowatów"
amper [A] - piszemy "amperów"
wolt [V] - piszemy "woltów" (a nie "voltów")
kilowatogodzina [kWh]
om [Ω] - omów (nie "ohm", ani nie "ohmów")
Proszę poprawić swoje posty.
[retrofood]
Jako aktywny majsterkowicz i modelarz używam wkrętarki bosch 12 v przerobionej na baterie lipo. Wkrętarkę używam z wielkim zadowoleniem przy budowie i wykańczaniu domu oraz pracach modelarskich. Postanowiłem zakupić na allegro wkrętarkę bosch 18 li 2 professional oraz baterie lipo 5s 18V firmy turnigy. Wkrętarka oryginalnie ma cztery wejścia (piny) na dwóch skrajnych jest + oraz - , podłączyłem do nich baterie ale wkrętarka nie reaguje. Czy jest sposób na podłączenie baterii modelarskich lipo do tej wkrętarki? Proszę o pomoc.
Chodź to mało istotne podaje dane baterii 1,8 Ah 5s 18,5V 30-40C.
Samo zamocowanie baterii (w sposób mechaniczny) mam już opracowane.
Proszę o zachowywanie zasad poprawnej polszczyzny i właściwej pisowni jednostek, symboli i nazw technicznych.
Proszę posługiwać się poprawnymi symbolami jednostek technicznych. Przypominam podstawowe:
wat [W] - piszemy "watów"
kilowat [kW] - piszemy "kilowatów"
amper [A] - piszemy "amperów"
wolt [V] - piszemy "woltów" (a nie "voltów")
kilowatogodzina [kWh]
om [Ω] - omów (nie "ohm", ani nie "ohmów")
Proszę poprawić swoje posty.
[retrofood]