Witam! Mam taki problem z tym chińskim szmelcem że po raz drugi zmieniałem w tym złomie cylinder tłok i pierścienie bo olej brał:/ Jeżdżę spokojnie. 50km/h nie przekraczam a takie usterki. No ale dziś podczas wymiany urwała się jedna śrubka w tym miejscu... i pytanie moje brzmi tak czy można jeździć na tych pięciu czy raczej nie bardzo? Śrubkę dokręcałem tylko 15nm -_-
To jest śruba czy szpilka? Bo jeśli szpilka to może po zdjęciu cylindra okaże się że jej trochę wystaje i jakoś wykręcisz. Jeśli zwykła śruba to zapunktuj, nawierć i kup wykrętak do zerwanych śrub.
Generalnie sprężanie będzie trzymać, tylko olej będzie Ci sadzić za jakiś czas w tym miejscu, a i sama głowica może ulec odkształceniom na skutek temperatury.
To śrubka jest. Ja mam lepsze wyjście z tej sytuacji. Składam wszystko do kupy wstawiam i niech gnije w tym garażu bo już nie mam ani sił ani nerwów do tego skutera. Nie ma dnia żeby się w nim coś nie zepsuło. I pewnie jeszcze jak zdejmę głowice i cylinder to bede musiał dać nowe uszczelki? Jak tak to już 100% pewne że więcej na niego nie wsiądę ale jak inaczej to może jak będzie mi się chciało, to się za to wezmę.
Nie denerwuj się, bo za każdym razem jak Cię nerwy noszą to komuś innemu uśmiech na twarzy się rysuje, ale to nie forum psychologiczne Dlaczego od razu nowe uszczelki? Przecież dopiero zakręciłeś nowe, nawet temperatury nie dostały, dolną delikatnie na sylikon złóż a pod głowicą zakręć i po przejechaniu kilku kilometrów dokręć, ewentualnie jak zacznie przedmuchiwać to wymień tylko górną.
Swoją drogą, to powiem że te chińskie maszyny po prostu nie lubią wysokich obrotów, i trzeba im wzbogacać mieszankę, wtedy są wdzięczne i nie padają tak szybko elementy silnika.
Dodano po 4 [minuty]:
creambase wrote:
To śrubka jest
Nie chce już Ci ruszać gula, ale portalu all..ro widziałem że w tym miejscu jest otwór na wylot czyli jest możliwość że gwint wystaje z karteru.
Dobra może jutro, to rozbiorę jeszcze raz ale odpowiedz mi jeszcze na jedno pytanie. Te 4 szpilki wiesz na pewno o które mi chodzi to ona są wciskane w ten cały że tak powiem blok silnika?