Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

podłączenie głośników CREATIVE SBS 2.1 350 bez pliota

Ramzes__PL 21 Kwi 2012 15:04 5235 8
  • #1 21 Kwi 2012 15:04
    Ramzes__PL
    Poziom 9  

    Witam. Kiedyś już pisałem o moim problemie ale mam nowy.

    Głośniki:

    podłączenie głośników CREATIVE SBS 2.1 350 bez pliota

    Padł całkowicie pilot (sprawka młodszego brata).

    podłączenie głośników CREATIVE SBS 2.1 350 bez pliota
    podłączenie głośników CREATIVE SBS 2.1 350 bez pliota


    Chce podłączyć kable bez pilota, ale nie wiem dokładnie jak, próbuje na kilka sposobów i w najlepszym efekcie mam dobry głos, i buczenie jakby przebicie z napięcia.

    Wiec tak:

    Kabel który jest od jacka ma kable:

    podłączenie głośników CREATIVE SBS 2.1 350 bez pliota
    Czerwony, biały, bez izolacji - masa

    Kabel który idzie od Subwoofera:

    podłączenie głośników CREATIVE SBS 2.1 350 bez pliota

    Zółty,
    Niebieski,
    Zielony(wygląda jak jasno niebieski) - napięciowy,
    bez izolacji - masa

    --------------------------------

    Jak podłącze:

    1. Czarny do czarnego
    2. Biały,czerwony, zielony, niebieski

    to gra ładnie ale buczy...

    jak podłącze :


    1. Czarny do czarnego
    2. Biały,czerwony, zielony, niebieski , zółty

    to jest mega bass i tez buczy...

    jak podłącze :

    1. Czarny do czarnego
    2. Biały,czerwony, zielony,

    nie gra wcale

    jak podłącze :


    1. Czarny do czarnego
    2. Biały,czerwony, , niebieski , zółty

    nie gra wcale

  • #2 30 Lip 2012 16:36
    kubaczka90
    Poziom 2  

    Przepraszam, że odgrzewam kotlet, ale znalazł ktoś może rozwiązanie tego problemu?

  • #3 31 Lip 2012 19:55
    Ramzes__PL
    Poziom 9  

    Rozwiązanie znalazłem sam. Kabla nie rozbiorę bo mam termokurczkę ale chyba to było tak:

    1. Czarny do czarnego + zółty
    2. Biały,czerwony, zielony, niebieski


    Wiem że do dwóch czarnych szedł jeszcze jeden kabel, wydaje mi się że był to żółty.

  • #4 31 Lip 2012 21:51
    kubaczka90
    Poziom 2  

    Dzięki, jeszcze trochę buczy, tak minimalnie, przez to że jest na krótko na maxa spięte, a gdyby tak za zasilaczem dolutowac jakiś rezystor, to mniejsza moc by była? dobrze rozumuje?

  • #5 01 Sie 2012 17:46
    Ramzes__PL
    Poziom 9  

    Buczy tylko gdy nie jest podpięty kabel do gniazda. Jak podepniesz to przestanie buczeć, u mnie tak jest.

  • #6 01 Sie 2012 18:16
    kubaczka90
    Poziom 2  

    To u mnie z zółtym kablem podpiętym do masy (czarnego) buczy cały czas.

  • #7 04 Wrz 2012 12:27
    kubaczka90
    Poziom 2  

    Podbiję temat bo znalazłem rozwiązanie bez buczenia:
    Do kupy spinamy
    -Biały z niebieskim i żółtym
    -Czerwony z zielonym
    -Czarny do czarnego

  • #8 02 Lip 2014 13:36
    Don_Maciasso
    Poziom 1  

    Cześć, też odgrzewam temat...

    Mam taki sam problem, postanowiłem zlutować kabelki tak jak polecił kolega wyżej:
    -Biały z niebieskim i żółtym
    -Czerwony z zielonym
    -Czarny do czarnego

    Wydawało mi się, że wszystko jest ok. ale okazuje się, że teraz w obydwu głośnikach odtwarza się tylko jeden kanał! Tzn. gdy na przykład w jakimś utworze jedna gitara gra podkład a druga solo, to ja w obydwu głośnikach mam tylko podkład (albo tylko solo).

    Proszę o pomoc.

  • #9 02 Lis 2015 23:13
    BIZON05
    Poziom 1  

    Mam podobny problem bo dostałem te głośniki z urwanym pilotem . Umie pod termo izolacją czarny kabelek miał rozdzielone włoski na pół i jedna część ih szła do kabelka czerwonego białego i bez izolacji a druga sześć do pozostałych. Jak dalej to ma być połączone to niewiem bo mam pourywane. Morze to pomorze.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME