Witam
Troche odkopuje stary temat ale mam ten sam problem, a moze bardziej mam problem ze znalezieniem iskiernika orginalnego, badz jakiegos zamiennika.
Ale po kolei
Kuchenka Indesit kn3t76sa(x)u
Najpierw nie bylo iskry na dwoch palnikach. Rozkrecilem kuchenke, podmienilem z innymi dzialajacymi aby wykluczyc same iskrowniki no i jak wpialem je w miejsce dzialajacyh to wszystko dzialalo. Dzis padly dwa kolejne wiec juz zaden palnik nie zapala sie, jest calkowita cisza jak sie wciska pokretlo gazu. A i jeszcze zauwazylem ze jak klade koronke palnika bezposrednio na iskrownik to przeskakuje delikatna iskra, ale jak koronka lezy na swoim miejscu to zadna iskra na koronke nie przeskakuje. Wszystko czyste, zadnych nalotow, brudu, syfu, rdzy itd. Po tych objawach wnioskuje wlasnie ze padl iskiernik. Chyba ze ktos ma inny pomysl?
Mam teraz pytanie skad taki iskiernik zdobyc. Tzn wiem skad ale jaki, jakiej firmy itd
Jest to model B200046-02, zasilanie sieciowe, moc 1.1VA, T=130 stopni C. Oprocz tego jest jeszcze jakies oznaczenie "80"; DATE: 2311BGRA; LOT: 25270. Wszystkie dane z tego wlasnie iskiernika ktorego mialem w reku:)
Czy mozna zastosowac jakis zamiennik, czy ktos to juz przerabial z nie orginalnym iskiernkiem? Czy ma ktos jakies namiary na takie rzeczy?