Krystian30 wrote: Układ UCY6407 znajduje się na płycie polaryzatora konwertera (mała dodatkowa płytka). Szczerze mówiąc ciężko będzie teraz ustalić docelowe miejsce przeznaczenia tego kabla. Wynika to z tego że ów polarytazor (jako dodatkowa funkcja pozycjonera) nie posiadał dokumentacji technicznej i został wykonany w kilku sztukach.
Polaryzator służył do płynnej regulacji polaryzacji konwerterów starego typu. Chociaz nie działał szczególnie precyzyjnie. Jeżeli posiadasz konwerter przełączany napięciami 14/18V to nie będzie Ci potrzebna ta funkcja pozycjonera.
Gdybyś miał jakieś dalsze pytania warto dołączyć zdjęcie wnętrza pozycjonera.
-z kabelkiem już sobie poradziłem ,i wszystko było ok,ale ostatnio pojawił się nowy kłopot /-niepamiętam jak wyzerować krańcówki ew. jak się je ustawia patrzyłem przy siłowniku i mikrus ma jeszcze daleko do uwypuklenia na krzywce a po przejechaniu zaledwie 5-10 stopni zatrzymuje się,ostatnio poprawiałem trochę scalaki w środku bo małe wygięcia obudowy powodowały zakłócenia w pracy pozycjonera po poprawieniu scalaków w tym też eprom-a w podstawkach wszystko działa tylko ten mały zakres...ma ktoś może instrukcję obsługi w/w..??
Dziękuję i Pozdrawiam...