Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie prawidlowe działanie systemu motion plus w tv samsung ue40c6000

idol1981 24 Apr 2012 18:53 2193 0
    idol1981
    Level 10  
    Witam. Mam następujący problem, otóż posiadam tv led samsung ue40c6000, posiada on funkcje redukcji skoków obrazu motion plus, system ten działa prawidłowo dla sygnałów z cyfrowej kablówki dla programów nadawanych z przeplotem np. 576i, lecz po przełączeniu na audycje nadawane progresywnie np. 576p i wyższe rozdzielczości system przestaje działać także dla sygnałów z przeplotem, to samo się ma do sygnałów z analogowej kablówki. aby wszystko wróciło do normy, trzeba wyłączyć i ponownie załączyć telewizor. Sytuacja ma miejsce jedynie na audycjach z wbudowanego tunera w telewizorze, z urządzeń zewnętrznych jest ok, lecz na sygnałach progresywnych tez jest problem poprzez HDMI. Nie pomogła trzykrotna wymiana płyty głównej na gwarancji, oraz aktualizacja oprogramowania, gwarancja się skończyła, a problem pozostał, co może być nie tak. Problem po stronie płyty głównej można wykluczyć. Czy może to coś z matrycą? Czy innym elementem w telewizorze. W menu serwisowym też nic konkretnego nie mogę znaleźć, już nie wiem co mam robić, serwis w Sosnowcu gdzie mieszkam, problemu nie widzi, ponieważ nie mają nawet pożądanej anteny, aby odebrać jakiś program nadawany cyfrowo progresywnie, a na analogowym sygnale tak im śnieży, że na żadnym telewizorze podobny system nie będzie działał z powodu zakłóceń i słabego sygnału, a przecież nie będę jeździł po całym Śląsku z telewizorem. Zwłaszcza, że nie posiadam samochodu. Pomóżcie.
    Na początek, popraw tytuł tematu. [lamer.]