Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Suzuki Swift brak kontrolki check engine

bart.auto 24 Apr 2012 23:26 3946 9
Texa Poland
    bart.auto
    Level 21  
    Auto jak w temacie Suzuki Swift 1.3 DIDIS ,po delikatnych przejściach ,sprowadzony z Francji,w aucie brak jest kontrolki check engine,brak komunikacji komputera diagnostycznego ze sterownikiem silnika,w aucie podczas wypadku sterownik pękł w pół,cały komplet jest podłożony od innego auta tj ecu,skrzynka bcm ,kluczykkable posprawdzane
  • Texa Poland
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    bart.auto wrote:
    ,kluczyk kable posprawdzane
    A zasilania na sterownik jak nie było, tak nie ma.
  • Texa Poland
    bart.auto
    Level 21  
    Zasilanie na sterownik idzie z przekaźnika przy lewej podłużnicy ,ale nie ma sterowania tego przekaźnika,z tego co zdążyłem sprawdzić sterowany jest masą z sterownika silnika,pompa paliwa też nie chodzi po podaniu masy na przekaźnik pompa działa
    Pawel wawa
    Oj, kolego błąd w rozumowaniu. Sterownik zasilany z przekaźnika a tenże przekaźnik sterowany ze sterownika? Bez sensu. Nie masz zasilania na sterownik silnika, to o czym piszesz to przekaźnik pompy i jest faktycznie sterowany ze sterownika silnika.
    bart.auto
    Level 21  
    Do Paweł wawa ,może jakiś schemat by kolega miał lub podpowiedź skąd wychodzi zasilanie na sterownik,przypatrywałem się tym przekaźnikom i wychodzi na to że jeden tam jest na pewno od pompy ,ale jest też drugi większy z którego wychodzi przewód czerwono czarny przemierzyłem te przewody i on idzie właśnie do sterownika ,ale nie ma napięcia na nim tu jest problem,jeżeli podam mu sterowanie z boku zasilanie na ecu jest
    Pawel wawa
    bart.auto wrote:
    może jakiś schemat by kolega miał

Może Kolega by podał dokładne dane auta. Bo sama pojemność i marka to troszkę mało. Nawet rocznika nie znamy.
    bart.auto
    Level 21  
    Suzuki Swift 1. 3 DIDIS 2006 r,według mnie jednostka napędowa fiata,wielkie dzięki za zainteresowanie tematem
    Pawel wawa
    Niestety, tu nie mam schematu... Może ktoś podrzuci?
    bart.auto
    Level 21  
    Na Japończyki większość ma długie zęby więc może być krucho,jeszcze raz wielkie dzięki za zainteresowanie tematem
    bart.auto
    Level 21  
    A może ktoś powie skąd wychodzi napięcie zasilające ecu?