Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak zasięgu w ku990 po wgraniu oprogramowania!

Allians 26 Kwi 2012 10:38 3334 30
  • #1 26 Kwi 2012 10:38
    Allians
    Poziom 9  

    Witam.
    Ostatnią wgrałem oprogramowanie do ku990( takie KU990-DZ-V10g-AUG-12-2008-ORG-PL.dz). Wszystko poszło w porządku, lecz po uruchomieniu telefonu nie ma zasięgu! Ponowne wgranie softu nie pomogło.Proszę o pomoc! Wszelkie potrzebne pliki proszę wysłać na email alliansxxxx(malpa)o2.pl lub wysłać linki. Jeszcze raz pomocy!

    Moderowany przez ANUBIS:

    3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

    0 29
  • Pomocny post
    #2 26 Kwi 2012 10:57
    rekordgsm
    Poziom 31  

    Jesteś pewien że masz ku990 a nie ku990i ?

    0
  • #3 26 Kwi 2012 11:03
    Allians
    Poziom 9  

    No jestem pewien a jak to dokładnie spr?

    0
  • Pomocny post
    #4 26 Kwi 2012 11:53
    Marek09
    Poziom 24  

    Lampa błyskowa xenon to ku990, lampa błyskowa dioda to ku990i

    0
  • Pomocny post
    #5 26 Kwi 2012 12:04
    rekordgsm
    Poziom 31  

    Pod baterią masz napisane ku990 lub ku990i

    0
  • Pomocny post
    #6 26 Kwi 2012 13:22
    rekordgsm
    Poziom 31  

    Skoro masz ku990i a wgrałeś flasha ku990, to teraz masz trochę roboty, nie zawsze wgranie poprawnego softu nie pomoże, masz sporo postów o naprawie po wgraniu niepoprawnego softu.

    0
  • #8 27 Kwi 2012 14:27
    Allians
    Poziom 9  

    No ale jakim programem wgrać te pliki? I czy do folderu "NVM"

    0
  • Pomocny post
    #9 27 Kwi 2012 15:04
    bajeczny88
    Poziom 26  

    Jak nie masz żadnego boxa to będzie problem.

    0
  • #10 27 Kwi 2012 15:58
    Allians
    Poziom 9  

    Jakoś się udało.

    0
  • #11 28 Kwi 2012 09:46
    Allians
    Poziom 9  

    A może ktoś wie czego mi aparat nie chodzi?

    0
  • Pomocny post
    #12 28 Kwi 2012 17:20
    jayu0
    Poziom 37  

    Jakis komunikat na ekranie sie pojawia po wlaczeniu aparatu?

    0
  • #13 28 Kwi 2012 18:25
    Allians
    Poziom 9  

    Mój problem polega na tym że nie chodzi aparat i kamera. Gdy chcę włączyć aparat to się włącza normalnie( logo aparatu na czarnym tle) lecz po chwili się wyłącza i tak cały czas. A gdy chcę włączyć kamerę to się pojawia zielone tło z jakimś znaczkami rozmazanymi i też sie wyłącza po chwili. Problem zrobił się po tym gdy zepsułem soft i gdy wgrałem nowy to nie było sieć, lecz to naprawiałem i już jest dobrze ale nie chodzi aparat od tego czasu

    0
  • #14 29 Kwi 2012 18:22
    jayu0
    Poziom 37  

    Odłacz kamere od wideorozmow i zobacz czy cos sie zmieni.

    0
  • #15 30 Kwi 2012 08:44
    Allians
    Poziom 9  

    To nie jest wina tego! Ponieważ nie chodzi również odtwarzacz MP4 i czasami nie czyta karty MSD:)

    0
  • #16 30 Kwi 2012 11:25
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Wgraj mu jeszcze raz softa na nowo.

    0
  • #17 30 Kwi 2012 11:59
    Allians
    Poziom 9  

    To nie pomaga wgrywałem 3 inne przez dz. I 2 przez TOTO.

    0
  • #18 30 Kwi 2012 13:38
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Wgraj mu inny plik NVM.

    0
  • #19 30 Kwi 2012 16:25
    Allians
    Poziom 9  

    Tylko jak i jakim programem!

    0
  • #20 30 Kwi 2012 20:35
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Tym co wgrywałeś lub Qpst.

    0
  • #21 01 Maj 2012 17:20
    Allians
    Poziom 9  

    A możesz mi dać linka do tego programu?

    0
  • #23 02 Maj 2012 11:33
    Allians
    Poziom 9  

    thx widziałem ten program na chomikuj ale myślałem ze to do Simensa:P

    Dodano po 3 [godziny] 10 [minuty]:

    Ten program nie wykrywa mi telefonu! Jakie trzeba sterowniki?

    0
  • #24 02 Maj 2012 12:44
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Sterowniki takie jak i telefon, w programie czasem trzeba ustawić odpowiedni port.

    0
  • #25 02 Maj 2012 13:11
    Allians
    Poziom 9  

    Pobrałem sterowniki LGUSBModemDriver_WHQL_ML_Ver_4.9.4_All_NP i teraz żaden program mi nie łapie telefonu! A w jaki sposób ustawić ten port ?

    0
  • #27 02 Maj 2012 16:18
    Allians
    Poziom 9  

    Nie mogę się tym kierować ponieważ komputer nie widzi mi telefony! Tak jakbym nie miał sterowników, jak zainstaluje sterowniki jest to samo. Jak podłączam telefon to pisze "LG Mobile USB Modem"!

    0
  • #28 02 Maj 2012 18:45
    nutergsm
    Moderator - GSM

    To podłącz go w trybie takim jak wgrywałeś soft.

    0
  • #29 03 Maj 2012 09:31
    Allians
    Poziom 9  

    No ale w żadnym trybie nie widzi telefonu!

    0
  • #30 03 Maj 2012 10:41
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Sprawdź kabel, przeinstaluj sterowniki.

    0
  Szukaj w 5mln produktów