Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Relpol przekaźnikiRelpol przekaźniki
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung nie startuje. Chassis chyba P-88MS. Brak obrazu, wysokie nie startuje.

08 Jan 2005 00:03 2846 6
  • Level 15  
    Witam! Mam problem z TV Samsung, niestety nie znam modelu bo ma zdartą naklejke. Chassis chyba P-88MS tak pisze na płycie głównej. po włączeniu załącza się przekaźnik załączający 136V na trafoWN i 20 V na końcówke mocy(głos). Na małym wyświetlaczu pojawia się cyfra kanału ale brak obrazu wysokie nie startuje, brak zasilanie na stabilizator 12V. Proszę o pomoc i z góry wszystkim dziękuje!
    Czy Twoje urządzenia IoT są bezpieczne? [Webinar 22.06.2021, g.9.00]. Zarejestruj się za darmo
  • Relpol przekaźnikiRelpol przekaźniki
  • Level 20  
    Skoro nie ma zasilanka na stabilizator to musisz znaleźć przyczynę. Z tego co piszesz to prosty model samsunga wiec powinies sobie poradzić.Jak nie bedzie 12V to wysokie nie odpali bo nie bedzie H-drive.Sprawa jest prosta: idziesz od wejscia stabilizatora do źródła, po drodze bedzie pewnie jakis opór, zimny lut albo pęknięcie.
  • Relpol przekaźnikiRelpol przekaźniki
  • Level 15  
    Problem w tym że wygląda na to że to 12V ma iść z trafa wysokiego!!

  • VIP Meritorious for electroda.pl
    Witam
    W/g chassis P88MS może to być Samsung CX6229MT (tylko taki znalazłem).
    Sprawdż zasilanie tranzystota (jak i sam tranzystor) sterującego stopniem odchylania poziomego, często w tym obwodzie uszkadza się stabilizacja i rezystor zabezpieczający (piszę ogólnie dla Samsungów).
    Zasilanie to idzie z przetwornicy.
  • Level 20  
    A jaki jest scalak generujący H-drive?
  • Level 15  
    h-Drive jest na TDA3653B

    -------------------------------------------------------------
    zasilanie na tranzystorze jest a sam tranzystor dla pewności już podstawiłem nowy! Nadal nic!

    =======================================
    2 posty scalono
    j.

  • Level 28  
    Ja ostatnio to miałem podobnego na warsztacie- wymieniłem diodę prostowniczą od przetwornicy w gałęzi 12 v- przyrząd wskazywał że jest dobra a po wymianie ruszył. Ponadto wymień opornik zabezpieczeniowy,elektrolit i popatrz to co koledzy wcześniej..