Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Bosch ekspres TCA 6401 benvenuto wyswietlil sie błąd error 8

polerpet 27 Apr 2012 10:35 7299 4
    polerpet
    Level 9  
    Witam posiadam ekspres B40 Bosch , ma zrobione okolo 5000 kaw , pare dni temu wyswietlil sie błąd error 8 ,przeszukałem forum jest odpowiedz że prawdopodobnie jest problem z zaparzaczem , moze mi ktosz podpowiedzieć czosz więcej na ten temat? ekspres próbuje nagrzewać , po 3-4 próbach wyświetla error 8 , po całkowitym wyłączeniu ekspres dalej próbuje ,nagrzeje , zrobi 3-4 kawy i dalej wyświetla error 8. Można to naprawic w domowych warónkach?niejestem ekspertem ale radze sobie z drobnymi naprawami...jezeli chodzi o serwis zna moze ktosz jaki jest koszt naprawy?? Przepraszam za błędy niejestem polakiem.
    staś pytalski
    Level 39  
    Według instrukcji obsługi jest to usterka techniczna, możesz spróbować zresetować ekspres odłączając go od zasilania na kilka minut. Jeżeli to nie pomaga, proponuję zanieść do serwisu. Na marginesie, kiedy ostatnio ekspres był odwapniany?
    polerpet
    Level 9  
    witam odwapniany jest na bieżąco jak sie zapala lampka..jest prawda ze original odlamieniacze nieuzywam ale badziew tez nie..próbowalem odlączyć no nic spróbuje ten serwis i zobaczymy..jak będe mial rozwiązanie dam znac /dziękuje
    e-bielizniarka
    Level 1  
    Witaj
    I jaki był efekt Twoich dzialan

Dodano po 11 [minuty]:

polerpet wrote:
    witam odwapniany jest na bieżąco jak sie zapala lampka..jest prawda ze original odlamieniacze nieuzywam ale badziew tez nie..próbowalem odlączyć no nic spróbuje ten serwis i zobaczymy..jak będe mial rozwiązanie dam znac /dziękuje

mam taki sam problem jak go rozwiązałeś? czy jest możliwa naprawa we własnym zakresie?
    polerpet
    Level 9  
    witam , problem był z zaparzaczem , bosch jest robiony na podzespołach siemensa , dzwoniłem do serwisu siemensa , /dzwoniłem do wrocławia mam tam najbliżej / wystrzelili kwotę naprawy około 500zł..ehm , problem mi rozwiązał niejaki pan z kudowy zdrój /znalazłem go na tablica.pl czy allegro ..naprawia amatersko ekspresy zmienił mi zaparzacz na inny/chyba tez używany/ zaplaciłem mu chyba 200zł z tego co pamiętam ..od tego czasu ekspresich działa bez problemu.