Temat ciągnie się dosyć długo - a nikt nie napisał żadnego rozwiązania co mnie dziwi, dlaczego nikt nie chce się podzielić rozwiązaniem, czyżby nic nie pomagało, aktualnie zmagam się z tym problemem.
Podczas odpalania po około sekundzie rozrusznik przestaje kręcić, pojawiają się błędy od ABS, CIM, REC, zestawu wskaźników i całej komunikacji CAN na zestawie wskaźników poziom paliwa spada do 0, spalanie, zasięg i temp zewnętrza pokazuje wartość F.
Podczas skanowania w tym momencie ECU nie odpowiada.
Wypiąłem wtyczki od ECU, wyczyściłem piny, sprawdziłem mase ECU, poprawiłem - bez zmian
Sprawdzałem CIM - wyciągałem wylutowałem w nim gniazdo i połączyłem je z pinami za pomocą przewodów - nic to nie dało - co często opisane jest na forach jako typowy problem CIMa
https://www.youtube.com/watch?v=UjJkEvzgZiY&
Zabrałem się za UEC - wyjąłem, wyczyściłem styki, założyłem - niestety, wyjąłem powtórnie UEC - na hocie podgrzałem płytkę popatrzyłem na nią pod mikroskopem pod kątem zimnych lutów - OK poza drobnymi ryskami, ścieżki całe, założyłem znowu to samo.
I REC na koniec - bez sukcesu
Mierzyłem prąd przy rozruchu wynosi około 150A, mierzyłem wartość minimalną napięcia przy rozruchu około 12V( co ciekawe problem nie występował krótko tuż po naładowaniu aku na max).
Za pomocą przewodu 10mm^2 wykonałem masowanie - przykładałem masę do silnika - tu był mój błąd bo powinienem był ją dokręcić a nie przyłożyć.
Wczoraj zgadałem się z
@adams198719871987 posiada on taki sam problem. Rozmawialiśmy o dołożeniu masy, jednak to on uświadomił mi, że przyłożenie przewodu mogło niewiele dać i należy ją przykręcić -przy okazji remontu zawieszenia zleciłem mechanikowi dołożenie połączenia wyrównawczego pomiędzy silnikiem a karoserią(przewód masowy miedziany "plecionka"), po tym zabiegu auto zaczęło odpalać.
Błędy przy odpalaniu pojawiały się, ale jak
@adams198719871987 stwierdził i było to faktem była to wina interfejsu jaki posiadam, przy próbie skasowania błędu innym interfejsem odniosło to skutek i błąd się nie pojawił od wczoraj.
Dziś rano podczas drogi do pracy auto zachowywało się wzorowo, odpaliło bez problemu.
Czy ma ktoś jakiś schemat do Astry w którym opisane byłyby piny na wtyczce do ECU?