Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Laptop nie łączy się z internetem

Suchysdl 28 Kwi 2012 18:42 10423 26
  • #1 28 Kwi 2012 18:42
    Suchysdl
    Poziom 14  

    Witam. Mam taki problem iż mój laptop nie chce się połączyć z internetem po formacie. Wgrywałem jakieś sterowniki z neta pobrane ale i tak nic z tego. Odnajduję sieć (modem) ale nie chce się połączyć z internetem. Mam jakiś sterownik z neta o nazwie "sp32579" laptop hp nc6000. Wydaje mi się że mam jakieś złe sterowniki lub coś ...

  • #2 28 Kwi 2012 20:16
    DawidS28
    Red. Komputery FAQ

    Kliknij Windows + R, wpisz devmgmt.msc. Znajdź swoją kartę sieciową, wejdź we Właściwości, zakładka Szczegóły. Przepisz albo zrób screen z Identyfikatory sprzętu. Podstawowe pytanie, to jaki masz system operacyjny i jaka architektura (32-bit. czy 64-bit.)? Jesteś pewien, że masz dobre hasło? System wywala jakieś komunikaty błędu?

  • #3 29 Kwi 2012 00:54
    Suchysdl
    Poziom 14  

    No to tak. Mam jakieś dwie karty sieciowe tak więc podam dwie.

    Cytat:
    Broadcom NetXtreme gigabit Ethernet>Szczegóły
    PCI\VEN_14E4&DEV_165E&SUBSYS_0890103C&REV_03\4&16793A72&0&70F0

    Cytat:
    HP WLAN 802.11b/g W400>Szczegóły
    PCI\VEN_168C&DEV_0013&SUBSYS_00E60E11&REV_01\4&16793A72&0&20F0

    Mam windows xp 32-bit. Jestem pewien że mam dobre hasło ponieważ.
    Po 1. Wchodziłem na nim przed formatem
    Po 2. Wpisuje teraz to hasło i normalnie łapie sieć wszystko pokazuje się że wszystko jest dobrze tylko nie chce wejść mi do neta.System wywala jakiś błąd przy włączeniu komputera mianowicie : Microsoft .NET Framework 2.0 is required to run ATI CatalystTM Control Center. Please download and install the software from Microsoft's website.

    @Edit.
    Właśnie zobaczyłem że nie mam żadnych ip w laptopie :O... Jeszcze rano miałem a teraz nic nie mam... Może nie mam jakiś sterowników czy coś? .:/

  • #4 29 Kwi 2012 01:00
    CHACA
    Poziom 43  

    Pragnie instalacji NET Framework 2.0, zainstaluj. Dalej- format jakiego systemu robiłeś? Dalej- jakiego zabezpieczenia używasz na modemie (chodzi o wifi) Dalej- jaki to modem. Dalej... juz chyba nie muszę.

  • #5 29 Kwi 2012 11:37
    Suchysdl
    Poziom 14  

    Formata robiłem systemu xp. Hmm nie wiem o jakie zabezpieczenia Ci chodzi. Jak mam rozumieć "Dalej- jaki to modem. "

  • #6 29 Kwi 2012 16:07
    DawidS28
    Red. Komputery FAQ

    Podaj producenta i model urządzenia, z którym się łączysz.

  • #7 28 Lis 2012 12:26
    maro6926
    Poziom 9  

    Ściągnij sterownik do neta i tak jak kolega wyżej,jeśli pytasz o coś takiego a formata walnąłeś i wrzuciłeś system z płyty recovery to masz goły system bez sterowników do lapka,podaj typ model urządzenia,pozdrawiam

  • #8 28 Lis 2012 12:32
    krakarak
    Poziom 38  

    maro6926 napisał:
    ...formata walnąłeś...

    Jest słowo "format" a nie jakieś kuriozum.
    Uważasz, że autor od kwietnia czekał na twoje pytanie, jaki ma sprzęt ?

  • #9 09 Gru 2012 20:25
    meji
    Poziom 11  

    ja mam tez kłopot z łączem z internetem, mam laptopa Acer Trawel Mate 2410 system xp, broadcom 802.11g karta sieciowa , laptop łączy się z siecią, ale nie podłącza się z internetem, szukałam sterowników, przeinstalowywałam, aktualizowałam, ale nic to nie dało. Mam drugi laptop i na nim wyszukuję wszystkich informacji, ale to co znajdywałam na nic mi nie przyszło. Dodam ze na tym drugim laptopie łączę się przez tą samą sieć wifi, i to samo hasło jest, i nie ma problemu, a z acerem mam kłopot, może ktoś wie gdzie jaki "ptaszek" zaznaczyć czy coś jeszcze i może mi pomóc. Za każdą pomoc będę wdzięczna, pozdrawiam meji.

  • #10 09 Gru 2012 23:33
    CHACA
    Poziom 43  

    Jakie masz ustawione szyfrowanie sieci?

  • #11 10 Gru 2012 14:34
    meji
    Poziom 11  

    szyfrowanie mam na TKIP i w jednym laptopie na tym mi chodzi a w drugim mam ten kłopot

    Dodano po 35 [minuty]:

    w stanie połączenia nie na wszystkich danych jak IP, maska , brama, nie wiem dlaczego, wpisywałam wartości ręcznie i tez nic :(

  • #12 10 Gru 2012 15:50
    CHACA
    Poziom 43  

    Karte w laptopie masz ustawioną na automatyczne pobieranie adresu IP?

  • #13 10 Gru 2012 21:22
    meji
    Poziom 11  

    to dlaczego nie pobiera automatycznie ani adresu, ani żadnych innych danych? w czym mam kłopot?

  • #14 10 Gru 2012 22:32
    radius75
    Poziom 20  

    Zacznij od podania większej ilości podstawowych informacji:

    -jaki dostawca internetu?
    -jaki modem/router (model)
    -ile komputerów w sieci i jak podłączone z routerem (kabel, wifi)?
    -laptop który ma połączenie z internetem: wrzuć screen z wynikiem komendy ipconfig /all
    -laptop który nie ma połączenia: wrzuć screen z wynikiem komendy ipconfig /all

  • #15 11 Gru 2012 16:55
    meji
    Poziom 11  

    Chciałam zrobić screen-a ale wyskoczył mi komunikat :System Windows nie może odnaleźć pliku "ipconfig/all"..... tego nie rozumiem i nie wiem co począć dalej. Choć na moment otworzyła mi się przeglądarka, ale tylko na chwilę, i teraz znów nic POMOCY!!! :)


    Internet mam radiówkę, ruter d-link, komputerów czasem jest 4 podłączone komputery przez wifi. Wszystko na każdym komputerze chodzi bez kłopotu, tylko na tym acerze jest kłopot, bo nie ma netu, a to utrudnia mi życie,dlatego proszę o pomoc nadal.

  • #16 11 Gru 2012 17:06
    CHACA
    Poziom 43  

    System oryginalny masz czy jakiś "dziurawy" bo na to wygląda? Start=>uruchom=>cmd=>ipconfig/all tak wpisujesz?

  • #17 11 Gru 2012 17:07
    meji
    Poziom 11  

    "dziurawy" , tak dokładnie wpisuję i taki komunikat mi wyskakuje jak wyżej napisałam

  • #18 11 Gru 2012 17:10
    DawidS28
    Red. Komputery FAQ

    Wpisz path i zrób screen.

  • #19 11 Gru 2012 17:12
    meji
    Poziom 11  

    wyskakuje ten sam komunikat, tylko path w nazwie pliku

  • #20 11 Gru 2012 17:13
    CHACA
    Poziom 43  

    Reinstalacja systemu tylko sprawdzonego może nam coś powiedzieć. Co to za system i skąd go masz?

  • #21 11 Gru 2012 17:16
    radius75
    Poziom 20  

    Dobrze wpisujesz?
    W okno "Uruchom" wpisz cmd i wciśnij Enter,
    i dopiero gdy pojawi Ci się wiersz poleceń wpisz ipconfig /all

    Albo masz jakaś uszczuploną wersję XP, np nLite?
    Raczej to że za dużo z niej "wywalono" powoduje problemy.

  • #22 11 Gru 2012 17:21
    meji
    Poziom 11  

    no to nie jest fajnie, mam system od człowieka który nam robi wszystkie komputery, i nie ma z reszta żadnego kłopotu, ten system mam już bardzo długo to XP i teraz dopiero coś się popsuł, nie ukrywam że mogłam ja sama sobie coś nie chcąca wykasować, czy dzieciaki mi coś poprzestawiały, bo i one korzystają z niego. Czyli muszę się nastawić na wgranie nowego systemu?

    Dodano po 3 [minuty]:

    pisze mi teraz : wystąpił błąd wewnętrzny: Żadanie nie jest obsługiwane.Informacje dodatkowe : nie można zbadać nazwy hosta

    Dodano po 1 [minuty]:

    da się jakoś to naprawić? czy muszę przeinstalować?

  • #23 11 Gru 2012 17:21
    DawidS28
    Red. Komputery FAQ

    To wygląda jak brak zmiennych środowiskowych. Wpisz set path=C:\Windows;C:\Windows\system32 i potem ipconfig /all

  • #24 11 Gru 2012 17:24
    meji
    Poziom 11  

    pisze znów :wystąpił błąd wewnętrzny: Żądanie nie jest obsługiwane ...........

  • #25 11 Gru 2012 18:33
    CHACA
    Poziom 43  

    Bierz się za reinstalację systemu sprawdzonego czytaj: legalnego.

  • #26 11 Gru 2012 18:37
    meji
    Poziom 11  

    Chyba rzeczywiście nic mi innego nie pozostaje :( ale dziękuję za wszelką pomoc, na Was można zawsze liczyć, pozdrawiam,

  • #27 02 Kwi 2013 15:05
    kuba1804
    Poziom 2  

    Kolego Meji, a wpisałeś jak należy ipconfig odstęp/all?

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME