Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Rozkodowany kluczyk centralnego zamka RENAULT ESPACE

karuzo 29 Apr 2012 14:16 16282 2
    karuzo
    Level 9  
    Witam mój problem jest podobny jak w pozostałych postach wymieniłem baterie i to by było na tle centralny nie działa.Czytałem wiele tematów na ten temat ale cisza jeżeli chodzi o renault espace . Mój model jest z 2000 r 2.2 DT proszę powiedzieć jak mogę rozkodować bez serwisu no i gdzie szukać ewentualnych kodów ponieważ na płytce nic takiego niema są tylko te nr FRW9HTK7 oraz 196.9/M proszę o pomoc zamieszkuje UK a cena w serwisie to masakra miałem podobny problem z passatem 3 lata temu i skasowali mnie za taka usługę 90 funtów
    kidu22
    Level 35  
    karuzo wrote:
    Witam mój problem jest podobny jak w pozostałych postach wymieniłem baterie i to by było na tle centralny nie działa.Czytałem wiele tematów na ten temat ale cisza jeżeli chodzi o renault espace . Mój model jest z 2000 r 2.2 DT proszę powiedzieć jak mogę rozkodować bez serwisu no i gdzie szukać ewentualnych kodów ponieważ na płytce nic takiego niema są tylko te nr FRW9HTK7 oraz 196.9/M proszę o pomoc zamieszkuje UK a cena w serwisie to masakra miałem podobny problem z passatem 3 lata temu i skasowali mnie za taka usługę 90 funtów

W tym roczniku sam nie naprawisz, ceny podobne jak w polsce.
    zbyszekm
    Level 13  
    temat stary ale dla potomnych przypomnę :) jeżeli przed wymianą bateryjki centralny działał wystarczy go tylko ponownie zsynchronizować i nie potrzeba do tego żadnego testera :) wystarczy włożyć kluczyk do stacyjki ,przekręcić do zaświecenia kontrolek na desce ponownie wyłączyć ,następnie przytrzymać przycisk od zamykania centralnego zamka (ten nad lusterkiem) w pozycji ZAMKNIJ (na dół) trzymać tak długo aż zamek zamknie się i ponownie otworzy wtedy zaświeci na stałe czerwona dioda immo na desce rozdzielczej wtedy przytrzymujemy przycisk w kluczyku (jeżeli są dwa kluczyki to najpierw w jednym później drugim) po odebraniu kodu z każdego kluczyka zamknie się i otworzy zamek.
    i to by było na tyle licznik sam wyjdzie z procedury przyuczania