Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

pedał sprzęgła Xsara Pixaso 2.0 HDI 2001r

kazik70 01 May 2012 11:07 2938 5
  • #1
    kazik70
    Level 28  
    Mój problem z pedałem sprzęgła jest następujący:

    Czasem kiedy wcisnę pedał, zawsze gdy jest wrzucony bieg nigdy na luzie.
    Słyszę/czuje na pedale taki jakby "zryw/szarpnięcie/uderzenie".
    Zazwyczaj nie mogę w tedy wyjąć biegu, a jeśli wyjdzie to z lekkim oporem i nie można w tedy włożyć innego biegu.
    Pomaga puszczenie pedału i ponowne wciśnięcie.
    Wcześniej zdarzało się to niezmiernie rzadko i specjalnie się tym nie przejmowałem teraz zdarza się to nagminnie.

    Czy to może napinacz na lince? Czy problem z dociskiem? A może coś jeszcze innego?
  • #2
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    A tam nie ma hydrauliki już? Włożyłeś chociaż głowę w nogi kierowcy i popatrzyłeś co się tam dzieje?
  • #3
    kazik70
    Level 28  
    U mnie na 100% jest linka, i oczywiście patrzyłem za kogo mnie masz :D
  • #4
    User removed account
    User removed account  
  • #5
    Ptasiek70
    Level 10  
    Miałem coś podobnego ze swoim pikusiem i okazało się że jedna z 3 sprężyn w sprzęgle jakby się wysuneła i zaczeła przecierać w efekcie ciężko było wbić i wybijać biegi szczegulnie te niższe ale nie za każdym razem. Bywały chwile w szczegulności przy niskich obrotach że biegi wchodziły dużo lepiej.
  • #6
    kazik70
    Level 28  
    Problemem była linka sprzęgła, dokładnie napinacz na niej.