Siemanko, nigdzie nie znalazłem podobnego tematu a omówię mój temat głębiej i mam nadzieję że mi pomożecie. Mianowicie od pewnego czasu coś zaczęło się dziać z moim komputerem. Z tego co zauważyłem użycie procka podczas pracy w jakimś programie, grania w grę czy nawet teraz podczas pisania tego postu jest niemalże cały czas w 100%. Czasami dzieje się tak iż np odpale world of warcraft w windowed modzie, i zużycie pokazuje 100%, natomiast gdy przełączę na menadżera zadań to momentalnie spada bo minimalnych wartości. Na dodatek wszystkiego mój komputer dostaje blue screena jakoś 3-4 razy dziennie, wygląda to tak jakby z jakiegoś przeciążenia ale czasami po prostu od tak np. renderuje film w sony vegasie i zaraz blue screen w losowym momencie. Dodam jeszcze, że niedawno w ogóle miał problem z odpaleniem i nie chciał odpalać a jak już odpalił to miałem minute na użytkowanie go po czym zawiecha lub blue screen. Nawet przywracanie systemu nie pomagało czy też dobrych ostatnich ustawień. Stwierdziłem, że będzie to wina ramów bo tak wyczytałem. A więc wymieniłem ram z 2x512 na nowiutką kostkę 2GB.
Komputer odpala z tym, że czasami ma jeszcze problem i podczas ładowania windowsa gdy pojawia się znaczek windows na czarnym tle jest jakby przeskok ekranu i czasami po nim wyskoczy blue screen a czasami odpali normalnie komputer. Przed zakupem ramów praktycznie stawał w tym miejscu.
Najczęściej na blue screenie napisane jest "PAGE FAUL ON NONPAGED AREA".
Poradźcie co zrobić, jest to dość uciążliwe ponieważ tak naprawdę boję się cokolwiek robić na moim komputerze bo wiem że i tak zaraz nie wytrzyma i pójdzie blue screen. A i jeszcze jedno, kiedyś chciałem podkręcić procesor, zwiększyłem mnożnik, po czym procesor zaczął się właśnie przegrzewać i po minucie od włączenia komp się resetował. Zmieniłem na automatyczne wartości i wszystko było ok do czasu. Więc wątpię żeby coś tam było nagrzebane. Pozdrawiam
Komputer odpala z tym, że czasami ma jeszcze problem i podczas ładowania windowsa gdy pojawia się znaczek windows na czarnym tle jest jakby przeskok ekranu i czasami po nim wyskoczy blue screen a czasami odpali normalnie komputer. Przed zakupem ramów praktycznie stawał w tym miejscu.
Najczęściej na blue screenie napisane jest "PAGE FAUL ON NONPAGED AREA".
Poradźcie co zrobić, jest to dość uciążliwe ponieważ tak naprawdę boję się cokolwiek robić na moim komputerze bo wiem że i tak zaraz nie wytrzyma i pójdzie blue screen. A i jeszcze jedno, kiedyś chciałem podkręcić procesor, zwiększyłem mnożnik, po czym procesor zaczął się właśnie przegrzewać i po minucie od włączenia komp się resetował. Zmieniłem na automatyczne wartości i wszystko było ok do czasu. Więc wątpię żeby coś tam było nagrzebane. Pozdrawiam