Witam, światła zgasły z dnia na dzień, bezpieczniki sprawdzone, włącznik świateł, ten przy kierwonicy podmieniany na inny, nic nie dało.
Co dalej?
Który przekaźnik jest odpowiedzialny za te światła?
MITSUBISHI PAJERO PRZEKAŹNIK świateł MB629085
To powinien być ten. Koszt to ok 20 zł.
tu masz link do jednego "mitsubishi-pajero-przekaznik-swiatel-mb629085"
Usunąłem link do aukcji internetowych.
Reg. 3.1.18. Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).
Mod.[CameR]
Sprawdź czy nie masz ich pod kierownicą. Sprawdź jeszcze raz bezpieczniki (najlepiej miernikiem z funkcją do testu diod) albo gdzieś się kabel masowy zerwał albo zaśniedział(warto sprawdzić) lub całą wiązkę pod lewym kołem.
Dziękuje bardzo za odpowiedz,
po przejrzeniu wszystkiego raz jeszcze, sprawdzeniu bezpieczników, podmianie przekaźników i manetki włączającej światła. Udało mi się ustalić że nie ma dodatkowego +( jakby sygnału z manetki) w drugim przekaźniku(na zdjęciu po lewej stronie) odpowiedzialnym za światła.
Stały plus i masa dochodzą do obu, natomiast plus po włączeniu świateł manetką tylko do jednego z nich, po zmostkowaniu, światła są jednak jest to rozwiązanie krótkoterminowe, gdzie dalej szukać?
Wiązkę raczej starałem się przejrzeć, nic nie zauważyłem, czytałem że jest jeszcze coś takiego jak moduł odpowiedzialny za światła w okolicy bezpieczników nad nogami kierowcy, może tam tkwić problem? Czy to jednak kabel którego nie mogę namierzyć?
odpowiedzią na zagadkę jednak okazały się uszkodzone kable, pomiędzy skrzynką przekaźników pod maską a skrzynką bezpieczników w kabinie, w okolicy ściany komory silnika. Łatwo znaleźć nie było. Dziękuje za pomoc, temat zamykam.