Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Punto mk1 awaria wycieraczek przednich

C64_ 04 Maj 2012 13:17 1635 3
  • #1 04 Maj 2012 13:17
    C64_
    Poziom 9  

    Witam.
    Mam problem z dosyć nietypową awarią w moim Punto r. 96. Mianowicie wycieraczki przednie działają tylko w ostatniej (najszybszej) pozycji przełącznika, oraz na pojedynczym "machnięciu", na dwóch pierwszych trybach nie dzieje się nic. Dodatkowo jak ustawię je na ostatniej pozycji, a potem "odbiję" dźwignią w pozycję 0 (wycieraczki wyłączone) potrafią one zostać na środku szyby, zamiast zejść na dół.
    Gdyby to był bezpiecznik, to pewnie nie działałyby w ogóle, problemem będą kable w dźwigni, czy coś innego?

    Proszę o rady.
    P.

  • #2 04 Maj 2012 13:21
    Zico63
    Poziom 37  

    Przewody lub przełącznik. Wydrukować sobie trzeba schemat i przewód po przewodzie sprawdzić.

  • #3 04 Maj 2012 21:26
    tmb85
    Poziom 13  

    Sprawdź na przekładni przy silniczku styk ślizgów do tarczy, bo to one odpowiadają za zatrzymanie wycieraczek w pozycji końcowej.
    Ostatni (najszybszy) bieg jest zrealizowany bez tych ślizgów (silniczek jest zasilany bezpośrednio z wtyczki).

    Jeżeli masz możliwość to podmień cały silniczek z przekładnią.

  • #4 04 Maj 2012 21:30
    1078231
    Usunięty  
 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME