Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen Evasion, Peugeot 806, Lancia Zeta, Fiat Ulysse - schemat instalacji elek

pbkat 04 May 2012 14:33 9490 7
    pbkat
    Level 15  
    Witam wszystkich potrzebuję pomocy w zakresie znalezienia dokładnego schematu instalacji elektrycznej do w/w samochodów. Tak naprawdę zależy mi na Citroen Evasion ponieważ padł mi obrotomierz a jak to bywa w takich autach to prawdopodobnie jakiś przewód po prostu zgnił... Vin to FV7AFRHZA12780222
    silnik 2.0 hdi rok produkcji 2001. Jeszcze raz proszę o pomoc
    pawian30
    Level 2  
    Witam Kolego. Ja mam taki sam problem z obrotomierzem, też nie chodzi, ale z tego co się dowiedziałem, to w moim przypadku muszę wymienić całe zegary, bo tam jest w tym obrotomierzu jakiś silniczek czy coś takiego i to padło....mam Citroena 1999r. 2.0 benzyna.
    pbkat
    Level 15  
    Niebawem wszystko się wyjaśni bo zabiorę się za niego w nadchodzący weekend.
    pawian30
    Level 2  
    To podziel się info...jak coś zdziałasz......?Powodzenia....
    pbkat
    Level 15  
    Niestety padł mi obrotomierz... Czy może ktoś wie gdzie można go naprawić czy też zregenerować? Proszę o pomoc.
  • Helpful post
    pawel72l
    Level 1  
    witam
    przerabiałem ten temat w Ulysee 1999 r , zegary Jaeger z cyfrowym licznikiem przebiegu km
    obrotomierz i prędkościomierz są tam na silniczkach krokowych – identyczne ustroje (są zamienne)

można to tanio naprawić - kupiłem za 40 zł licznik od Fiata Marea i odzyskałem 2 silniki krokowe nie licząc żaróweczek
    przy zakupie nie sugerujecie się wyglądem cyferblatu, ważne, żeby miał ten cyfrowy licznik przebiegu, w licznikach Jaeger ustroje są przeważnie identyczne.

Demontaż i wymiana zegarów jest dosyć prosta i nie wymaga specjalistycznych narzędzi, są na ten temat porady na elektrodzie
    Powodzenia.
    pbkat
    Level 15  
    I tu w końcu jakiś sensowny post i podpowiedź. Muszę to sprawdzić.
    Pozdrawiam
    pbkat
    Level 15  
    Po długich poszukiwaniach na pewnym portalu aukcyjnym nabyłem obudowę silniczka Jaeger i wymieniłem ponieważ tam urywa się taka śmieszna ośka. Zamykam temat.