Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Gaśnie silnik w czasie jazdy Astra 1.4 Benzyna

Warhard 09 Jan 2005 12:06 10519 16
  • #1
    Warhard
    Level 12  
    Witam jestem młodym kierowcą i się dopiero ucze co i jak.
    Problem mam taki. Ople Astra 1.4 l rok 93 (benzyna) gaśnie mi w czasie jazdy.Poczym ponownie nie moge go zapalić i musze odczekać od 1 minuty do 5 minut. Niemam pojęcia co się dzieje. Jak zawsze stoi dłuzej to sie odpala dobrze gdy pojade z 5-10min gasnie poczym historia lubi sie powtorzyć. Prosze o pomoc o robić gdzie czynić
  • #3
    mich86
    Level 12  
    jesli auto bez gazu to podejrzewam albo instalacje elektryczną (mam na mysli zapłon lub pokladowy kom.- własciwie może miec jakiś błąd) albo w baku jest rurka ssąca powietrze kiedy to paliwo jest pobierane do motora możę być własnie ona zatkana już miałem taki przypadek. no jesli jest to auto na gaz to zdecydowanie elektryka. powodzenia
  • #4
    Warhard
    Level 12  
    Autko jest tylko na benzyne. A co do paliwa czy ruyrka zapowietrzona to też być może cięzka sprawa jutro chyba do elektryka sie przejade
  • Helpful post
    #5
    hacckker
    Level 18  
    objaw typowy dla opla 1.4 jest to modul zaplonowy znajdujacy sie kolo cewki zaplonowej wiem z wlasnego doswiadczenia mialem juz kilka takich przypadkow pozdrawiam marek
  • #6
    Warhard
    Level 12  
    Dzięki bardzo poszukam może coś na szrocie dostane pozdrawiam
  • #7
    hacckker
    Level 18  
    polecam sie na przyszlosc
  • #8
    vip1977
    Level 11  
    Witam!
    Miałem podobny problem. Wymieniłem moduł i nic. Padnięty był czujnik halla w aparacie zapłonowym. Koszt nowego z wymianą i ustawieniem zapłonu ok. 160 zł.
    Pozdrawiam
  • #9
    hacckker
    Level 18  
    stary znajdz w tym aucie czujnik halla powodzeia!!!!!!!!!!

    Dodano po 20 [sekundy]:

    tam jest juz DIS
  • #10
    and61
    Level 26  
    potwierdzam tezę wady aparatu zapłonowego ale ja miałem ten sam problem z powodu cewki WN
    and61
  • #12
    jozgaw
    Level 15  
    Witam
    Ja zkolei miałem podobny problem z Vectrą ale okazało się że to wina immobilasera
  • #13
    Waldi51015
    Level 1  
    Witam i proszę o pomoc.

    Wczoraj miałem niemiłe doświadczenie z moją Asią, a mianowicie podczas jazdy zgasł silnik i do tej pory nie mogę jej odpalic.
    Wiem ze problem się już pojawiał (przepraszam) i bardzo proszę o pomoc.
    Samochód Opel Astra F Classic 1.6 8v Benzyna,rok prod.2001,55kW-75KM.
  • #14
    Aleksander_01
    Level 42  
    Fajne te porady, normalnie załamka.
    Nikt nie spytał nawet czego brakuje - iskry czy paliwa, a skutek ten sam.
    Przyjeżdża później taki klient i mówi "panie wymieniłem wszystko, palec, kopułkę, moduł, cewkę, przewody WN a on dalej gaśnie - pomóż pan". Pół godzinki roboty, klient cały czas obserwuje, materiał do złotówki, robocizna 100 zł. I wielkie oburzenie "za co". Za WIEDZĘ, za WIEDZĘ.
  • #15
    ford1982-26
    Level 1  
    ja mam ten problem z Vectrą c1.6nz 92r.benzyna bez gazu.przejadę kawałek i gaśnie! Później ciężko ją odpalić!
  • #16
    ravelation
    Level 21  
    Mam podobny problem astra c14nz... gaśnie jak sie nagrzeje do 95*C...Myślałem że znalazłem przyczynę - przeczyściłem kable masowe przy silniku i doklepałem oczka młotkiem...było chwilę lepiej ale w końcu okazało się ze problem nagle powrócił ...już nie wiem co to może być!!!
    Czy ktoś wie jak sprawdzić aparat zapłonowy tzn. który kabel jest od czego? tam jest wtyczka 3pin.może jakoś omomierzem można pomierzyć?