Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Angel eyes, ringi w lampach.

ToLo84 09 Jan 2005 12:14 17428 16
    ToLo84
    Level 16  
    Witam

kto z Bydgoszczy lub okolic podejmie sie wykonania takich ringow (i za ile):
    http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=23009&item=7945587278&rd=1

ja niestety nie znam sie na elektryce wcale, wiec moze chociaz ktos tutaj udzieli jakiejs rady jak wykonac takie ringi? wiem ze te katody swicace z ktorych sa wykonane mozna kupic w sklepie internetowym z akcesoriami do tuningu komputerow.

Na allegro ludzie sprzedaja podobne ringi ale sa oswietlane diodami led i efekt tego jest bardzo slaby (sprawdzone) tu na forum tez juz jest temat o ringach ale tylko o tych zrobionych za pomoca led'ow wiec mam nadzieje ze temat nie zostanie zamkniety

za wszelkie info gdzie mozna to kupic w Polsce z gory dzieki
    ToLo84
    Level 16  
    juz widzialem te na allegro i przyznam ze swieca kiepsko bo podswietlane sa za pomoca diod LED... a te do ktorych dalem link sa duzo lepsze.
    Anonymous
    Level 1  
    gabik001
    Level 37  
    Ringi sa zrobione ze swietlowek, ktore dzialaja tak jak lampa podswietlajaca matryce w laptopie. Do tego jeszcze jest przetwornica (inwerter podwyzszajacy napiecie) i to tak ladnie swieci.
    Pozdrawiam
    Kodem_PL
    Level 15  
    Widze ze masz beemera e36. Jezeli nie chcesz psuc tego auta "chaltura" to zainwestuj troche i kup cos takiego: http://www.hella.com/produktion/HellaCOM/WebSite/Channels/Drivers/Vehicle_specific_Products/BMW_3series_E36/HL/HL.jsp

co da efekt, jakiego nie osiagniesz zadnymi tanimi podrobkami.

Moje motto to: jak cos robic, to robic to dobrze. Jesli ma byc inaczej to lepiej nie robic.

Jesli jestes dresem co lubi wiejski tuning powodzenia w rzezbieniu, inaczej sadze, ze zrozumiesz co mam na mysli. I nie chodzi tu o to, ze jestem snobem co dopuszcza tylko kosztowne modyfikacje. Nie. Ale jesli chodzi o lampy, mowimy o bezpieczenstwie. Do tego efekt bedzie strasznie kiepski (pod wiejska dyskoteka nikt nie zauwazy, ale w innych okolicznosciach...).

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=44293&item=7946796444&rd=1

Na allegro swojego czasu widzialem nieco taniej o ile pamietam.

Ponawiam prosbe: nie psuj tak fajnego auta byle czym.

PS. Kupujac takie lampy zyskujesz nie tylko szpanerskie ringi, ale tez doskonale reflektory z zarowkami H7, bedziesz mial wiec swiatla drogowe i mijania lepsze niz wiele, wiele wspolczesnych samochodow.

PS2. In.pro produkuje podobne lampy, w podobnej cenie jednak efekt zdecydowanie gorszy.
    ToLo84
    Level 16  
    mam e36 i wiem ze takie lampy to najlepsze wyjsce ale one kosztuja u nas kolo 1400zl i to jakiejs gorszej firmy niz hella czy in pro.

a co do tych ringow to jesli sa wykonane z tej katody ktorych uzywaja tuningowcy komputerow to efekt jest calkiem zadowalajacy moim zdaniem:

i z ich wykonaniem mozna sie zmiescic w 200 zl, a ringi nawet jesli wykonane samemu to moim zdaniem nie jest wiejski tuning o ile oczywiscie nie sa zielone czy czerwone ;]

ringi z didoami led to lipa straszna bo widzialem cos takiego, szkoda czasu na to...
    Kodem_PL
    Level 15  
    Tamten z ebaya kolo wysle pewie i do Polski. Ale co do tego co pisales: jezeli nie beda swiecic na czerwono czy niebiesko i zrobisz to w miare ok to nie bedzie to na pewno wiejski tuning, to racja. Tylko nie niszcz luster tych lamp ani nie wstawiaj tam zadnych xenonow bo wtedy to juz jest wiejski tuning, ale w nieco innym wydaniu: "to ja tu rzadze i moge robic co mi sie podoba, co z tego ze inni nic nie widza gdy ich mijam":-).

Jak juz zrobisz to pochwal sie efektami prac!
    ToLo84
    Level 16  
    tak wygldaja ringi zrobione z diod LED u mojego znajomego, w dzien ich prawie nie widac a w nocy tak w miare chociaz po zapaleniu swiatel juz ich nie widac wcale..

lustra lamp niszcza zarowki o wiekszej mocy niz seryjne a to prawda ze niektore barany zamiast zalecanych 55w jezdza ze 100 watowymi (niby xenonami)i raza jadacych z przeciwka a do tego niszcza lampy- ja nie zamierzam wstawiac takich zarowek ;] moze jedynie philips lub osram o zwyklej mocy o ktorych jest mowa w ktoryms z tematow. daja nieco bielsze swiatlo i nie raza innych
    Quaki
    Level 20  
    Tolo84 ringi wykonane samodzielnie swieca rownie ladnie jak te kupione tylko trzeba dobrze wybrac LED-y czyli nie te najtansze z mala intensywnoscia swiatla tylko jak najmocniejsze ja kiedys dla eksperymentu wykonalem takie w lampach BMW i swiecily pieknie
    pozdrawiam
    ps. jak znajde ta lampe to przedstawie zdjecie w ciemnosci i normalnym swietle
    ToLo84
    Level 16  
    chetnie zobacze jak swieca i moze kupie jak efekt bedzie dobry :)
    P.Artek
    Level 21  
    Nie wiem gdzie w Bydgoszczy robia cos takiego ale w Krakowie na Bronowickiej jest firma produkujaca neony w dowolnym kolorze i ksztalcie w cenie ok.250zl za metr neonu.Przetwornica do zasilania to juz "bajka".Jasnosc bardzo wysoka.
    Lodoo
    Level 16  
    wiec tak popatrz tu :)

http://www.forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=74267

wlasnie tydzien temu przerobilem sobie lampki...

chcesz takie ringi?? biale zaje.biscie mocne?? 160zl + przesylka za 4 sztuki... wczesniej tez mialem na LEDach - nie ma porownania... zadnego...

srednica wewnetrzna ringow to 78mm zewnetrzna 84mm...

jakby co to pisz: GG:3053736 mail:lodoo@tlen.pl
    ToLo84
    Level 16  
    byloby ok ale lampa w moim bmw ma okolo 12-13 cm srednicy :/
    czmiel
    Level 16  
    Quaki napisał:
    Quote:
    Tolo84 ringi wykonane samodzielnie swieca rownie ladnie jak te kupione tylko trzeba dobrze wybrac LED-y czyli nie te najtansze z mala intensywnoscia swiatla tylko jak najmocniejsze ja kiedys dla eksperymentu wykonalem takie w lampach BMW i swiecily pieknie
    pozdrawiam
    ps. jak znajde ta lampe to przedstawie zdjecie w ciemnosci i normalnym swietle

a wiesz może jak jasne diody tam siedzą?
    nOKo
    Level 12  
    gdzie Lodoo kupiłeś te zimne katody?? one są elastyczne?? i ile kosztują??
    mpaolos
    Level 11  
    nieco umarły temat ale ja już wiem,
    zimne katody to coś w rodzaju świetlówki, szkło nie bardzo elastyczne-jak to szkło
    ale jak znajdę takowe ringi, zagrzeję i opiszę jaki efekt.

pozdrawiam/mpaolos