logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z dysku Emtec K230 po przerwanym skanowaniu?

sikor83 06 Maj 2012 17:03 1365 7
REKLAMA
  • #1 10867287
    sikor83
    Poziom 14  
    Ocena: 58
    Witam posiadam urządzenie jak w temacie z 1tb dyskiem wew, dysk działał bez problemu aż do momentu gdy wyświetliło mi napisy czy skanować wybrałem skanowanie, skanowało jakiś czas aż niestety skończyła się bateria w laptopie i skanowanie się przerwało w tej chwili gdy go podłączam wyskakuje napis że przed użyciem dysk muszę sformatować, anulując to chce go odczytać wyskakuje napis
    dysk g jest niedostępny pliki lub katalog jest uszkodzony lub niedostępny. Bardzo potrzebuję z niego dane. Jak go podłączam przez przewód hdmi mogę wszystko odczytać i wszystko na nim jest. Proszę o informację jak to naprawić?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 10893170
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 413
    Uszkodzenie MFT i MFT Mirror. Należy odzyskać dane np. PhotoRec TestDisk czy DMDE. po skanowaniu.
  • REKLAMA
  • #5 10893303
    sikor83
    Poziom 14  
    Dziękuję za pomoc, mógłbyś mi napisać jak dokładnie to zrobić przy pomocy np dmde, czy jakiegokolwiek innego programu ? Bardzo mi zależy żeby te dane odzyskać i chciałbym to dobrze zrobić.
  • REKLAMA
  • #7 10895281
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3561
    A czy da się odczytać SMART?
    SMART po USB odczytasz za pomocą programu: CrystalDiskInfo (w programie przełącz: Funkcje> Advanced feature>Wartość Raw>10[DEC])
    S.M.A.R.T. Technologia monitoringu i raportowania stanu dysku
  • #8 10984769
    sikor83
    Poziom 14  
    Witam smart odczytuje stan dysku dobry żadnych błędów.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z dyskiem Emtec K230 o pojemności 1TB, który przestał być dostępny po przerwanym skanowaniu spowodowanym rozładowaniem baterii laptopa. Po podłączeniu dysku pojawia się komunikat o konieczności sformatowania, a przy próbie odczytu danych informacja o uszkodzeniu plików. Użytkownik uzyskał dostęp do danych przez HDMI, ale potrzebuje pomocy w ich odzyskaniu. W odpowiedziach zasugerowano użycie programów do odzyskiwania danych, takich jak PhotoRec, TestDisk oraz DMDE, a także sprawdzenie stanu dysku za pomocą CrystalDiskInfo, co potwierdziło dobry stan dysku bez błędów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA