Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Integra 24 i kontroler acu-100

mlodszy2 09 May 2012 12:22 1353 2
    mlodszy2
    Level 10  
    Witam,
    Podłaczyłem do integry24 kontroler acu-100 jako ekspander urządzeń bezprzewodowych.
    Sprzedawca zapewniał mnie że będę mógł do tego zestawu podłaczyć 48 urządzeń bezprzewodowych a mi po dodaniu 16 urządzeń, krzyczy że więcej nie mogę dodać.
    Coś pewnie źle podłaczyłem, tylko co.
    Czy możecie mi napisać jak mam to połaczyć ze sobą żeby rzeczywiście można było dodać 48 urządzeń bezprzewodowych?

Pozdrawiam
    tehaceole

Level 28  
    A czy nazwa centrali Integra24 niczego Ci nie podpowiada? :) Numer w nazwie centrali to liczba obsługiwanych wejść (bez względu na to czy są przewodowe czy bezprzewodowe).
    I tak masz:
    Integra24
    Integra32
    Integra64 - tutaj wykorzystujesz wszystkie dostępne wejścia bezprzewodowe
    Integra128 - a tu możesz dać nawet dwa kontrolery

Reasumując - sprzedawca powiedział Ci prawdę. Być może nie wiedział jaką posiadasz centralę. Ale być może "cichaczem" naciągnął Cię na konieczność zakupu nowej płyty głównej.

Nie moja sprawa, ale 48 czujników bezprzewodowych to już naprawdę niezła burżuazja...

Na marginesie: sprawdzałeś na tych już wprogramowanych jaki jest ich zasięg? Kontroler umożliwia podejrzenie w czasie rzeczywistym zawartości pasma na którym pracują czujki i szybką ocenę poziomu zakłóceń. Żeby się zaraz nie okazało, że porozwieszasz to ustrojstwo po jakimś całym pensjonacie a tu "kiszka" - i tak trzeba będzie ciągnąć kabelek...
    mlodszy2
    Level 10  
    Kupiłem u sprzdawcy centralę i acu.
    To mój pierwszy alarm, więc przyjmowałem wszystko to co mi mówił sprzedawca.
    Wczoraj rozmawiałem z działem technicznym satela i juz wszystko wiem.
    Dzisiaj wymieniam na integre 64 - sprzedawca przyznał że to jego bład i mi to wymieni.
    Będe miał 40 czujek bo to sa czujniki w oknach, kazde okno podwójne, do tego jeszcze czujniki gazu, dymu, zbicia szyby.
    Zasięg mam na poziomie 92-100% wszystko odbywa się w jednopoziomowym mieszkaniu.