Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Monitoring CCtv na kilku odbiornikach

clapol 12 May 2012 18:02 1419 4
Computer Controls
    clapol
    Level 2  
    Witam wszystkich na forum. Jako nowicjusz tutaj chciałbym pozdrowić wszystkich specjalistów i jednocześnie przeprosi, jeśli temat nie znajduje się w odpowiednim dziale.

A teraz do rzeczy.... Mój klient posiada system monitoringu wizyjnego w w jednym miejscu, natomiast chciałby mieć możliwość przeglądania i obsługi rejestratora na odległość (dokładniej w domu). Chodzi o to, że dom jest ponad 200m od rejestratora. Natomiast na tej odległości jest puszczony światłowód 12 włóknowy z czego 8 włókien jest wykorzystane. Chodzi o to ,aby przesłać na telewizor w biurze i w domu podgląd z kamer rejestratora jak również możliwość obsługi rejestratora (na odległość ) poprzez dołączonego pilota IR. Tak to mniej więcej wygląda na rysunku
    Monitoring CCtv na kilku odbiornikach
    O ile z transmisją video sobie poradziłem o tyle nie do końca wiem jak rozwiązać transmisję sygnału pilota IR. Bardzo wdzięczny byłbym za pomoc
  • Computer Controls
    mischa
    Level 23  
    A że tak się zapytam... Rejestrator nie ma podłączenia do sieci LAN i aplikacji do przeglądania i podglądu ?
  • Computer Controls
    scandaliks
    Level 25  
    A tak typ sprzętu może????I jakie ma możliwości?Więcej konkretów kolego :)
    clapol
    Level 2  
    @mischa jest gniazdo lan natomiast jesli chodzi o obsługę przez tv to raczej gniazdo lan nie pomaga...

@skandaliks rejestrator 16 cam jakiejś chińskiej (zapewne) firmy. Możliwość podglądu przez net (na pc tylko IE) przez blackberry android itp. Niestety Chilowo nie mam dostępu do sprzętu .. .(weekend w domu) i nie pamiętam dokładnego oznaczenia.

Aplikacja jest (tylko IE), ale nie chodzi o to aby podglądać komputer -> tv tylko raczej bezpośrednio jak pod rejestrator podłączony jest zwykły monitor i pilot. Tylko jak to przesłać po światełku ok 200m .
    Rejestrator -> Monitor +pilot >>wizja+pilot 200m dalej (link na swiatelku) >> TV1,TV2
    jpl
    Level 34  
    no ok, zrobiłęś już wizje, zapewne rejestrator posiada USB, i można go obsługiwać myszką USB. (teraz ma to 90% rejestratorów).

No to niech klient sobie myszką zmienia kanały. A jak to zrobić po światłowodzie :)

znajdziesz tutaj:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1875352.html

oczywiście wchodzą jeszcze przedłużacze bezprzewodowe - wszystko zależy jak tam jest z widocznością itp.

Wg mnie idz tą drogą - jst najprostsza w instalacji i używaniu... konwersja pilota IR po światłowodzie... tutaj ze względu na IR.. wątpię czy są takie urządzenia.